Flytten är klar

Flytten har gått bra, jag är helt slut efter dessa dagar. Lägenheten är städad och bommad. Huset börjar komma iordning. Johan har vart på ikea och köpt lite nya möbler. Men bilder kommer snart, när internet har kommit igång hemma. Dem sa att det skulle sättas igång idag, men man vet hur det blir. Tar väl yttligare en vecka?!
Sitter i skolan nu, får passa på att läsa alla bloggar och facebook. Se vad man har missat.
På söndag åker jag till Finland med klassen 5 nätter utan min familj kommer bli hårt men förhoppningsvis rolig.
Men men nu ska jag på lektion, utvecklingspsykologi. Skriver i kväll om internet funkar.

Flyttar in i dag

Idag bär det av till huset, allt är klart och fint där borta.
Det har varit tuffa dagar, jag ville så innerligt att det skulle bli klart innan vi flytta in så jdet har varit intensiva dagar.
Kajsa hjälpte mig när Johan jobbade att tapetsera en fondvägg, med lite hjälp av Fia. Det blev skit bra, tjejer kan visst;)




Visst blev det fint???

Annars har det hänt så mycket utöver målande och tapetsering och packande.
Känns helt underbart när jag tänker att vi ska sova i huset i natt. Jag älskar vårat hus.

Jag ska köra Douglas till mamma, Kevin är hos sin pappa, men jag har lovat han att han får komma när vi bär in sakerna. Så han får "hjälpa till". Det tycker han ska bli jätte spännande.


Douglas är väl rolig, han ligger i soffan och tittar på bolli. Han har gett ifrån sig ljud typ ett skrikande ÖÖÖ och för 11 gången jag gick in till han så säger han -acka! (macka). Det kunde han väl sagt på en gång, jag är ingen tankeläsare;)


Hepp nu ska jag fortsätta att packa.
Förresten så kommer jag inte ha internet i huset förrens på fredag och hemtelefonen på onsdag. Det suger lite.

mörkrädd;)

God morgon.
Vi har tema dag i skolan idag, så då börjar vi lite senare, 10.20. Så jag tänkte att jag skulle fixa iordning mig nu och ta med lite saker till huset innan. Igår åkte jag i väg med bilen full med saker sen målade jag klart garderoben. Sen tog jag tag i vardagsrums taket. Hann bara med listorna sen var det för mörkt. Eller ja... jag hade juh bygg lampa men jag är lite barnsligt rädd när det är mörkt ute och man inte ser ut genom fönstret, för jag får för mig att det helt plötsligt ska stå nån utanför med nyllet tryckt mot rutan. Hahaha.

Köket före:

och efter


Nä mina kära vänner ska jag sätta fart

varmt välkomnande


Efter att det sista blev skrivet och huset blev vårt möttes vi av detta. Champagne, två glas och ett kort där det stod välkommen av de förra husägarna. Det var gulligt gjort.

Det kommer nog inte bli mycket skrivande på bloggen dem närmaste dagarna, för när jag har tid över så går det åt packande o målande.

Första kärleken

God morgon!
Igår var det full fart, först var det kalas för Saga och jag hjälpte till att servera glass och dricka. Det var ungefär 30 barn som var där, det tog sin lilla tid. Men när alla hade fått det dem vill, smet jag i väg till huset och besigtigade det. Vi var nöjda med städningen, så då var det fritt fram för oss att börja måla. Åkte till mamma och firade henne. Sen lämnade vi barnen till svärföräldrana och sen åkte vi till coop och köpte det vi skulle ha. Maskerings tejp, takfärg och roller. Sen börja vi, gud så kul det är och pyssla i vårat framtida hus. Det blev sent, vi var inte klara förrens 21.30. då hade juh lille man somnat. Så det var bara Kevin som följde med oss hem.

Idag ska Kevin leka med Tuva och han längtar såååå. Det var ett bra tag sen dem lekte och jag tror det är lite kärlek där emellan.
Nu när Kevin vaknade så kom han upp med ett leende på läpparna och säger att han är så glad idag för han ska leka med Tuva. Men så fråga han hur långt det var kvar till 10.30, 3 timmar kvar. Så det leendet förvandlades fort till en besviken min.
Douglas ska vara kvar hos farmor. Så ska vi fortsätta med huset, först ska vi åka till rusta och köpa tapeter.

Ha en underbar dag i det härliga vårvädret.

trötter

Mina ögon går i kors, men ändå känner jag att jag vil fortsätta. Vi påbörjade att fixa i huset i em, ska fortsätta i morgon. Fixa tapeter åååå det är så kul.
Nääee känner helt ärligt att jag orkar inte skriva nåt. Skriver mer i morgon bitt.

jämnställdhet

Haha hittade en artikel på aftonbladet om jämnställdhet. Just det ämnet som vi har pratat om hela vecka. Läs här-

Vår känslor

Hipp hipp hurra för min älskade mamma som fyller år idag!



Jag vaknade först, det är svårt att sova när ljuset tränger igenom persinenerna och fåglarna kvittrar så högt så det låter som dem är inomhus. Då pirrar det i kroppen av vår känslor.

Igår kväll tittade jag på Talang, lite häftigt vardet att Bert började gråta av 2 st, efter det var det Solsidan. Den är helt underbar den serien, synd bara att den är ½ timme. För det går så fort, sen så var det sista avsnittet för säsongen och.

Idag blir det full fart. Hjälpa till med barnkalas, fira mamma och sen (förhoppningsvis) fixa huset. På börja måla taken iaf. Om vi hinner eller måste hinna iaf, så flyttar vi nästa helg.

Dömda brottslingar

För andra gången så såg jag "Andra våldäkten i Bjästa" idag och lika arg blev jag i dag. Så efter det gick jag in på Google och sökte på detta. Man fick fram, namn, adress pers,nr och domen. Trodde man inte kunde få fram så specifik information. Se denna sida. Finns även andra brottslingar.
Se repotaget på svts play

Fredag idag, helt underbart. Man märker även av att det är fredag ute på gatorna, för folk kör på ett annorluda sett då tycker jag. Mer stress, mer tok körning osv. Men jag kom i väg till coop och handlade fredags mys.


Imorgon är det mycket kalas, först ska jag hjälpa Hanna med sagas kalas. Sen där efter ska vi till mamma och fira henne och där emmelan hoppas jag på att vi kan få den efter längtande nyckeln till huset. För vi ska besiktiga det och jag hoppas o tror att det är fint städat.

Nu ska jag fixa lite fredags mys till barnen, milk shake står det på menyn.

Bolibompa

När Douglas vaknade så ropade han både på mig o Johan - Mamma, Oaan, mamma, oaan. Det var rätt så charmigt att lyssna på, så jag låg o drog mig en liten stund. Sen upp, fixa kaffe och sätta på Bolibompa kanalen. Douglas tycker det är rätt så mysigt att ligga o titta på och jag tycker det är skönt med.  Då är det inte full fart på en gång.


Idag är sista dan på Genus veckan, så ikväll får ni nog oxå stå ut med mina tankar ang det;) Jag tror vi skulle prata om Mäns våld i dag?!

Dumma stol

Jaha, nu lider även denna dag till sitt slut. Även idag så blev det heta diskutioner i klassen, för idag var det ämnet "sex säljer". Varför ska allt speglas mot sex, när dem gör reklam om nåt. Vadå två kåta personer som har värsta förspelet och det ska sälja parfym. Eller omslaget på t.ex Vecko Revyn eller frida, då är det upp stylade tjejer på omslaget, borde det inte vara heta killar, för tidningarna vänder sig till tjejer juh. Men istället är det budskapet - Så här ska du se ut. Jaja ni förstår kanske att det blir diskutioner i klassen och det är juh det som är kul.

Annars idag så har det inte hänt så mycket. Jag o Barnen åkte till Hanna o suprisade henne med fika. Det är juh bara 2 veckor kvar, sen flyttar dem ner till skåne. Usch o fy!!!

A just de ja, Douglas ramla innan. Det är inte så ovanligt när det gäller honom, men idag gjorde det nog rätt ont. Han ställde sig på köks stolen som var trasig, där sitt plattan inte sitter fast. Så han ramla rakt igenom och skavde upp ryggen. Det gjorde så ont och i mig med.

Stackars lille plutt.


Näe nu ska jag greja lite innan jag intar soffläge


Hipp hipp hurra

Först vill jag gratta min kära syster som har födelsedag idag. Love U Sis!

Syster yster med Douglas

Jag är uppe själv, än så länge iaf. Gud så gött det är att njuta av sitt morgon kaffe i lugn o ro.
Dagen i skolan fortsätter idag med det temat vi har, GENUS!
Det skulle jag inte ha skrivit, för nu vaknade lille-man.

Utan att vara tjötig, för detta vet ni juh redan. MEEEN vad jag vill flytta.

Hepp nu ska det göras i ordning här och Kevin ska vakna, ja-a alla morgon rutiner vet ni


Dagens citat

Dagens bästa citat
Kevin- Mamma jag är ledsen för en sak.
jag- För vadå
Kevin- För att Jesus dog.


På McD tidigare

Fullspäckad dag

Nu är jag helt slut, en fullspäckad dag i skolan.
  • sen hämta barnen
  • MacD som jag hade lovat igår
  • utv, samtal för kevin
  • Ute  1 timme med barn o sambo
  • packat och torkat ur 2 skåp
PHHUU

Vi diskutera det normala normet i skolan, man tror inte att man är så fördumsfull som man egentligen är innerst inne. Inte det att jag förstår homosexuella par, för det gör jag. Men det att man fostrar barnet till det kön som det är och visst är det så? Från födseln frågar man alltid Först vad det blev för kön, det är liksom det viktigaste, inte hur många tår t.ex. Gosar man med bebisen så är det olika vad det är för kön. En tjej t.ex gullas det med och extra försiktig med men en kille är det lite på ett annat sett typ som ååå vilken stark nacke ååå sicken kille. Om en tjej gråter då gör hon det för hon är ledsen, men en kille gör det för han är arg. Nu menar jag INTE att det är så överallt, men i stort sätt så är det så.


Nu ska jag rensa ur lite mer skit, som johan ska åka i väg med i morgon o kasta.

HBT

Godmorgon!
Nu är det Douglas tur att bli förkyld, han hosta i natt men han har ingen feber. Så det blir nog dagis för han, eller jag är lite osäker än. För man kan väl gå om man bara är förkyld?
Idag är det en föreläsare som kommer och ska b.la prata om HBT (=homo, bi o trans)

Men vart har solen tagit vägen? Inte är den här iaf, regnigt o grått men fåglarna kvittrar för fullt iaf:)

Sen när jag kommer hem så tänkte jag packa andra saker i köksskåpet som man inte använder typ som formar o sånt.


Ha en underbar dag allesammans

DH

Vilken dag, innan visste jag inte att ämnet genus var så stort och det skulle dra igång så mycket diskutioner som det gjorde. Idag prata vi om feminism.
Jag kom hem 16.30, då var det mat i magen sen packning. Sen var jag helt slut.
Så nu tittar jag på DH, underbar serie.

Annat kul som hände var att chefen på det behandlingshemmet ringde och tyckte att jag skulle komma dit för introduktion så jag kan hoppa in extra o jobba. Tjohoo.

hepp nu börjar det igen Åter till soffan

möblera

God morgon, ny vecka = nya utmainingar.
Jag var skit trött igår kväll så jag gick o la mig 22.30. Men när jag väl kom i säng så flög tankarna i väg till huset och jag möblera det i tankarna. Lite störande,  när man vill sova.


Idag ska Kevin cykla till skolan, första gången för i år. Men det är bara om jag hittar låset till hans cykel. Douglas fick tag i det för ett tag sen och hade det som halsband. Så jag får nog skynda mig lite nu.
  • Frukost
  • Fixa mitt hår
  • Kläder ska på
  • fixa frukt för Kevin

packa

Packat lite har jag gjort, men det är svårt att packa tycker jag. För man använder det mesta, bättre att ta det närmare flytten. Vi får nyckeln slutet på denna vecka eller början på nästa. Vill flytta nu, helst igår:)
Imorgon är det skola igen, denna vecka ska vi ha genus vecka, ska bli intressant att se vad den har att bjuda på.
Hepp nu ska jag natta Kevin
God natt på er!

längtat

Ååå va barna blev glada när Johan kom hem. Det är långa pass han gör emellanåt.


När Kevin har kompisar här, blir Douglas lite avundsjuk. Så när barnen skulle kolla på Vintergatan på datorn. Försökte Douglas göra allt för att få deras uppmärksamhet.


Ibland förstår jag mig inte på Blogg.se, inlägget som jag skrev i morse publicerades inte. Men nu har  jag fixat till det. Det var inte första gången det skedde.

Hepp nu ska jag äta kött gryta o ris

Trötta små barn

Douglas vakna sist av alla, det har inte hänt tidigare. Han hade tydligen vaknat sent hos mamma med igår. Synd bara att det är sista lediga dan. Jag vakna till klockan 7 om slumra till igen och steg upp 8.15, strax där efter Kevin och sen lille man. Det var riktigt gött, men mindre gött att vakna till skit väder då det regnar.
Snart kommer Johan hem, längtar massor efter han.

Vad ska man göra idag då?
Man kanske ska packa lite, mmm så får det nog bli. Inte så kul men nödvändigt.

Tandborstar

Sunes somar fanns inte på coop, så det blev ett DVD spel med vem vill bli miljonär;)
Nu i kväll så kom vännerna/syskonen Jonas och Stina Persson, bjöd dem på lite kaffe och prata om vad som har hänt sen sist.  Barnen fick den bästa påsk presenten av dem. Var sin tandborste.

Nu är lille man i säng och snart ska store man i säng.

Hoppas det är härligt väder i morgon med.

music

Dogge diggar

bröderna bus

Efter jag hade sovit ett par timmar i fm så åkte jag och hämta Kevin sen åkte vi till mamma där Douglas sov i natt.
Mamma bjöd på mat, som jag var väldigt tacksam för. Slippa laga ett mål mat i dag iaf.
Bröderna är glada att träffas igen iaf


Jag funderar på om Sunes sommar filmen finns på Coop, lika bra att åka dit för jag behöver handla mat och.
Men jag känner inte för det, orka att ta med sig båda barnen och sen så har jag så jävulns ont i magen, iprenen hjälper inte riktigt. AJAJ.
Men men det är lika bra att sätta sig i bilen och få det gjort.

rättelse

Liten rättelse ifrån inlägget igår:
Jobberbjudandet var bara för igår kväll och inatt. Så det var inget längre, men jag hoppas juh på att dem ringer in mig mer:)
Det har iaf gått bra, men nu ska jag lägga mig o vila. Jag sov inget vidare inatt.
Skriver mer sen

gung gung

Douglas ute hos mamma, när han gungar.

påskafton

Va mysigt det var nere i stan, härligt väder och massa med folk. Träffa gamla kompisar som man inte träffar så ofta.


När jag o lillen var på väg till mamma, så ringer telefonen om ett jobberbjudande och det tackar man inte nej till och inte till vilket jobb som helst. Utan på ett behandlingshem, det är juh det jag vill jobba med så detta är min chans. Måste erkänna att jag är nervös, har aldrig varit där eller på ett liknande jobb. Men tonåringar jobba jag med på min praktik. Detta blir spännande.

"Soliga hälsningar" ;)

Lilla snigel

När Douglas sjunger lilla snigel för Kevin, men Douglas är mer intresserad av klubban som Kevin har i munnen.

Vilken talang

Titta på Talang igår, ååå herregud. När denna killen sjöng, så reste sig vartenda hårstrå på kroppen. Det var så otippat, för när han först pratade så trodde man inte att han sjöng så här bra.



Idag är det påskparad, så jag o lillen ska ner till stan.

Även fast inte påsken är över än, så ska jag sluta och äta godis (eller minska iaf). Denna vecka har jag tryckt i mig sjukt mycket godis och cola. Så igår åt jag mandlar (nötter) ist. Kände verkligen igår att kroppen sa STOPP!

Är verkligen supernöjd med håret och vad skönt det var när jag la mig igår. Slapp att ha tofs, för det behövde jag innan, för om inte så var håret över allt, blev nästan kvävd på nätterna för hårstråna var överallt;)

Before/After

Före...


Efter

(jag som inte kan va seriös på kort)

Men jag blev jätte nöjd, Sofia var toppen!!!

Det blev ingen påskmat, det blev mat ifrån Milan ist en kebab sallad.

Vart ute i det härliga vädret, NOT. Ena stunden så är stolen framme, sen regnar det och samtidigt blåser det.
Men vad gör man inte för sitt lilla charmtroll. Förresten så gick Kevin förbi med sin pappa och Douglas blev överlycklig att träffa han igen. Så han var väldigt generös med kramar. Men det gjorde ont i mitt hjärta när Kevin gick inte för min del, för jag vet juh att han kommer på söndag igen. Men Douglas blev helt förstörd, han skulle springa efter och grät helt förtvivlat. Fick tvinga han in, försökte muta med påskgodis, men det hjälpte inte. Han skulle prompt ligga på golvet o skrika. Stackare.

Ha en underbar påsk med mycket god mat och Godis

hahaha

I går frågade Johan, varför Douglas ropar aldrig på honom när han vaknar. Jag trodde att det var bara för att han tycker det är så kul att säga mamma, för han gör det ungefär 1000 gånger på en dag.
Men nu så, ropade han - Ohan, Ohan, när han vakna. För pappa säger han inte så ofta.



påskmat

Jag sitter här för mig själv och njuter av tystnaden, snart vaknar väl Douglas. Så det är bästa att pasaa på att njuta av sitt kaffe och att jag kan ha datorn ifred.
Ni undrar nog vad jag gör uppe innan Douglas, det undrar jag med. Men när jag vakna kunde jag inte somna om.
Nu känner jag att våren är på ingång, fåglarna kvittrar, det är ljust ute och man har den härliga känslan i kroppen.
Idag så ska jag klippa mig, sen ska vi ha ett litet påskbord här hemma. Johan jobbar hela helgen, så det blir påskfirande idag ist.


Nu ska jag surfa vidare

Traditioner

I år bryts traditionerna, ända sen Kevin var liten har vi firat påsk nere i skåne hos pappa. Men i år jobbar Johan, så jag och Dogge-man blir själva. Vi ska med Kajsa i stan och gå påskparaden, kanske t.o.m går ut på kvällen och slår klackarna i taket om jag hittar nån med samma idé;)
Jag ska klippa mig i morgon, av med rishögen och fram med en ny look. Det blir nåt för Sofia och bita i, för hur jag ska klippa mig har jag inte kommit på än. Har varit och tittat på denna sida, men har inte hittat den rätta frisyren än.

Det blir en lugn kväll, som alla andra kvällar. men det är rätt skönt det med.

1 april

Redan 1 April, vad tiden går fort. Och idag ska jag inte bli lurad heller för den delen.
Vi funderar på om vi ska renovera badrumet i huset och det finns sjukt mycket man kan göra. Tur att styleroom finns, så man kan få lite insperation.
Idag ska jag träffa chefen på mitt sommarjobb, sen ska jag ta en fika med mamma i stan, det blir mysigt det:)
Annars så har jag inga planer.
Jag har inte haft bilder ifrån kameran på länge, bara för att jag inte har hittat sladden som man för över med, men det visa sig att Johan hade den till sitt playstation. Så här kommer lite kort på mina små.








Ja-a Douglas är inte så snäll alla gånger mot sin bror. Att se Kevin utan rivmärken i ansiktet är ovanligt.


RSS 2.0