Blommor

Igår så försvann mycket av snön. Varje steg man gick så hörde man under skorna, slafs, slafs.
Men efter skolan igår, när jag kom hem. Så var det en blombukett på bordet med ett kort "Till kvinnan i mitt liv". Naw, va glad jag blev.


Igår kväll så var vi hos svärföräldrarna o käkade, Douglas somnade där så han fick vara kvar. Så jag fick sovmorgon idag, men jag vaknade 6.30 ändå. Men jag pressade mig kvar i sängen till 7.30.

Ikväll ska barnen till mamma, vi ska ha en buzz-kväll hos Hanna o Martin.


sanna glädjen

Efter jag hade hämtat Kevin i skolan så hade vi lite extra tid innan vi skulle hämta Douglas, för det var mellanmål då.
Så Kevin ville ta sin bob och åka ner för ett snöberg, jag sa då att han fick fixa det själv, för jag hade ingen lust att gå med mina stövlar i den djupa snön.
Han kämpade o kämpade upp med boben till toppen, det tog sin lilla tid. Boben åkte mest ner hela tiden. Men när han väl var där uppe och hade sätt sig, så åkte han bakåt.

Efter jag hade frågat honom om allt var okej så vek jag mig av skratt. Men skratta mest... (eller va man nu säger). Till slut var jag tvungen att gå iden djupa snön och hjälpa honom att få boben över toppen, det slutade med att jag ramla i snön.

Upp o hoppa

God morgon!

Johan är på jobbet och jag har ingen bil, men det är en bra träning och gå till dagis/skola. Jag drar Kevin på boben och Douglas sitter i vagnen. Man vaknar verkligen till, på morgonen.

Det ska bli intressant och se om Douglas sover längre till helgen, för denna vecka så har han gått upp vid denna tiden (6.30-7.00). Att vakna klockan 7 är verkligen sovmorgon för mig.

Jaha, nu har Douglas gått in o väckt Kevin och det hörs. Kevin skriker -SLUTA. Douglas sitter väl på han o nyps eller nått. Hör hur Douglas säger -Akta dig! I själv verket kanske han menar Gå upp nu brorsan.

Det är nog lättast att ha en sån här liten bror.

Framtiden

I morgon har jag kanske en nyhet att skriva om.... Nåt om framtiden...

Nada

God kväll.

Har egentligen inget att skriva om...

Så det är väl bäst att jag låter bli;)

Vad fin du är vid ögonen mamma...


Kevin är inte van att se mig med smink;)
Gullunge!

Marknadsföring

Jag är utvilad, tjoho. Det var längesen jag vakna o kände mig pigg. Douglas sover fortfarande (6.52) och jag gick o la mig igår klockan 10.
Men det är bra att man är utvilad när vi ska börja något nytt i skolan, enkel marknadsföring. Denna vecka så har vi en föreläsare inom marknadsföring, sen ska vi arbeta i grupper. Sen ska vi ut i gymnasieskolor och "redovisa" berätta om fritidsledarutbildningen.

Nu har jag väckt Kevin, så jag ska göra iordning lite frukost åt honom.

Bestiga berg

Det gick bra i skolan även fast jag var uppe innan tuppen.
Efter skolan så hämta jag barnen, det var så kul att få hem Kevin igen. På vägen hem hitta han ett stort berg av snö som han ville klättra upp i.




Douglas var så glad att Kevin kom hem, men han blir så ivrig. Krama, nypa, sitta på han, det var inte så uppskattat, så det var en hel del gnäll när vi kom hem.

Detta snökaos gör att SJ fortfarande inte kör som de ska, My är fortfarande kvar uppe i Bollnäs. Men jag hoppas på att hon kommer hem i morgon och kommer till skolan på Onsdag.

Nu ska jag snart gå in till Kevin o läsa för han. Sen är Det jag som däckar i soffan.

Godnatt

Douglas

Vet ni vem detta är?

Douglas har fått sitt namn ifrån honom.
(enligt Johan)

Douglas Murray

3-0 till Sverige

Nya möjligheter?!?

Godmorgon!
Ny vecka med nya möjligheter!


Jag har "sovmorgon" idag, börjar inte förrens 10.20. Men jag glömde att berätta för Douglas igår att han kunde sova ut nu på morgonen, att vi inte behöver stressa. Så jag får väl skylla mig själv att han vakna kl 5.
Hockey (Sverige-Finland) börjar juh nu, så om jag har lust så har jag tid att titta på det.


Killen som inte vill pussas






Annars har det inte hänt så mycket. Jag o Douglas var ute, men han tröttna efter en kvart, Så det var bara att gå in. Städat o donat har jag gjort.

Blev medlem på en sida på nätet där man kan skicka gratis SMS, var tvungen att skicka till min klass kompis att jag inte kan köra i morgon för jag inte har någon bil då. Denna sida passar mig perfekt, då det händer ofta att jag är pank på kontantkortet.

Nu kom farmor o farfar, så jag ska bjuda på lite kaffe.



Ensam i sängen:/

Samma tid idag, Douglas inbygda klocka är ställd på 5.30. Själv så har jag inte sovit så bra inatt, har så svårt att sova när Johan jobbar. Egentligen borde jag juh njuta att ha sängen alldeles för mig själv, men icke då.

Det ser lite lugnare ut ute, just nu så snöar det inte och det verkar inte blåsa heller. Så det blir nog att gå ut o leka med Douglas sen. Sen så har jag 3 maskiners tvätt oxå att vika, det är juh SÅ roligt.

Imorgon är det skola igen, nu har vi 3 veckors marknadsföring, det ska bli intressant och se vad det har att erbjuda.

Ha en bra dag

kväll

Johan kom till jobbet till slut, men han mötte några på vägen som hade kört ner i diket. Tur att det inte var han.
Hanna o Hampus kom hit o lekte en stund. Men nu är jag helt själv, Douglas har lagt sig. Jag ska krypa ner i soffan under goe filten. För det är väldigt kallt i vårat tv rum. För det drar kallt i från fönstren.



pulsa pulsa

Johan försökte att ta sig till jobbet första gången i fm, men han kom inte längre än till brevlådorna.


Andra gången kom han iaf till stora vägen, där alla körde i 30. Han valde att vända, om det är så på stora vägen, hur är det då på lilla/krokiga vägen?
Tur att han vände, skulle inte vara kul för han om han blev sittandes i något dike.

Jag passade på då att pulsa i snön, men herrgud, vad tungt det var. Det kändes i mina otränade rumpmuskler, ska jag säga er;)

Vet inte när Johan kan åka till jobbet, så jag vet inte vad som händer här. INNE iaf. Om jag inte går till kiosken sen och köper något gott, varför ska man bli så sugen på sånt man inte har hemma?
Men just nu för tillfället så snöar det inte.

Skotta

Johan kom inte till jobbet, för det första är det svårt att komma härifrån och sen vid hans jobb är det igen snöat. Så han får avakta tills det är plogat.
Men det är helt sjukt att det kan snöa så här.

Johan försöker skotta fram bilen...
Pulsade sen till hans föräldrar, kollade om han kunde få fram deras bil...  hepp

Jag blev t.o.m uppringd av mitt gamla jobb om jag kunde jobba, för att de flesta var insnöade. Men det kunde jag tyvärr inte, Johan skulle jobba, sen så vägrar jag köra till mamma i detta väder o lämna Dogge.

Nu blir det mys inne, hoppas bara att inte strömmen går.

Snö storm

Hockyn igår... Sverige vann. Men jag såg bara första peioden, sen somna jag i soffan och vakna inte förrens sista minuten. Då när jag vakna så sa Johan -Du hade rätt, för jag tippade på 3-2 till sverige, men det ändrades fort till 4-2. Så jag var inte långt ifrån.

Det är snöstorm ute, undra om Johan kommer ut genom dörren när han ska till jobbet? För det har blåst upp massor med snö på trappen.
Det blir inga aktiviteter ute i helgen om det ska fortsätta så här, man kan juh hoppas att detta är den sista snön som kommer och att det snart blir vår med allt det innebär.

Nu ska jag bygga lite lego med lilleman, han tycker det är så kul. Han ger sig t.o.m beröm när han har byggt något genom att klappa händerna. Han é la för go.

Bus unge

I förmiddags tillbringade jag 3 timmar med världens bästa Kajsa, det var så skönt att komma hemifrån lite. Har juh varit lite rastlös det sista och detta var det bästa botemedlet mot min tristess.

Sen var det hem o laga fläsk med löksås.

Annars har det inte hänt så mycket, det gamla vanliga. Underhålla Douglas tar sin lilla tid.

Försöker få lite uppmärksamhet utav pappa när han spelar PES:)
... utan resultat
"-Kanske går om jag kastar lego på TV:n"



Leka tittut med mamma ist, är mycket bättre




Ikväll blir det hockey, heja heja Sverige!

Sunes sommar

Har precis tittat på Sunes sommar, den är helt underbar den filmen. När jag titta på den sist, så var Kevin med. De han tyckte mest om var detta:

Han skratta så han nästan kissa på sig:)

Skiten går bara runt

Det är inte sant... vakna med en täppt näsa och ont i halsen. Den här skiten går bara runt.

Förra veckan skicka jag ett mail till ett behandlingshem om att jobba där i sommar, igår fick jag svar. Tjänsten var redan tillsatt, men dem vill träffa mig slutet på April. För timvikarie på sommaren o hösten, det är bättre än inget. Iaf till hösten att få jobba lite extra. Till sommaren får jag bara hitta något annat att jobba med.

I helgen händer det inget särskilt, Johan jobbar hela helgen Lördag morgon till måndag. Så det blir jag o lilleman.

Douglas har vaknat nu varenda morgon denna vecka klockan halv 6, tycker att han kan sova lite längre nu när det är lov. Men jag lovar er att på måndag när skola o dagis börjar igen kommer jag att få väcka honom.

torsdags kväll

Dagarna går så fort, det är redan kväll. Den här dagen har kännts extremt kort, fast jag inte har gjort något särskilt. Eller jo, jag o Douglas åkte ner till stan o fika med Hanna o barnen på Nockes.

Vet ni vad som börjar om TVÅ veckor?
-->>Desperata, då blir mina tisdagar räddade.


hjälpreda

Är i full fart att städa, men jag har inte så stor hjälp av Douglas. Leksakerna jag städar undan, har han plockat fram på 4 sekunder.
När jag bäddade rent i sängen, var han där uppe o kastade ner allt.


" Att städa medans barnen
är små är som att skotta snö,
när det fortfarande snöar."


Men sen helt plötsligt var det tyst och när det helt plötsligt blir tyst vet man att det är något lurt på gång...
...möblerar om i kylen.


Apropå snö, när ska det sluta att snöa?
Det ska komma mer snö nu. Vi kommer att drunkna i snö:/

Lite pics

God morgon gott folk!
Mamma har du sovit gott i din nya säng?

Idag så är det bara jag o Douglas hemma, för Johan åkte till jobbet och kommer inte förrens i morgon.
Vet inte vad vi ska göra, hmm?
Det löser sig nog.

Lägger ut lite gamla bilder från mobilen:

Sommar-08, uppe på Mösseberg. Muminmamman o Kevin


Tuva o Kevin Mösseberg


Hälsar på lillbrorsan på BB


Man blir trött som nybliven pappa...


Jag och mina älskade barn


Kevin ser lite spänd ut, -Håller jag bra så mamma?


Bröderna Bus


Bus i Blicken


Här är det sommar ser jag, tänk om man kunde vara naturligt brun året om??


vinter-trött

Jag har varit så seg det sista,, känner mig utråkad, rastlös och tycker att allt är trist. Tror att det hänger ihop med års-tiden, Jag vill HA vår! Sen så är det ingen skola denna vecka, det gör juh oxå att man känner sig utråkad.

Men men, håret är jag nöjd med, men jag vil nog göra en sling omgång till. Jag var så feg innan jag sätte i behandlingen igår, ska jag eller ska jag inte? Förr så hade jag inga problem att byta frisyr, byta hårfärg var som att köpa en maskara, klippa av mina längder till bara några cm på huvudet var inga problem. Men att sätta slingor i håret igår var en pers.


Vilken blick!!!


Lille sjuklingen, vet inte hur många kilo snor jag har torkat bort på han idag.

Kevin åkte till sin pappa tidigare, det blir så tomt när han åker. Men destu lugnare på kvällen;) Han tycker inte det är så kul att sova.


...

Det var sista gången jag gav Douglas hostmedicin i går. Stackarn, tycker att mollipecten är så vidrig att han spyr.


Så här blev det, men jag tycker inte att det syns så bra på kortet.

Slingor

Nu är det gjort.... Hanna hjälpte mig att göra ljusa slingor. Så förhoppningsvis kommer inte mina grå synas mer. Köpte moods sling blekning. Än så länge är håret blött, men det ser ut som om det blir bra.
Visar kort i morgon, om det blir bra, annars kommer jag bära mössa.


Söndag?

Idag känner jag mig utvilad. Men vad ska man hitta på??? Pulka backen idag med??? Mmm det blir det nog.

Hörde på nyheterna i morse att det ska öppnas behandlingshem i Danmark för tunga narkomaner och vården är gratis heroin. Jag förstår inte det riktigt, men jag är juh inte så insatt i det heller, så jag ska väl inte utrycka mig.
Men är det inte bättre att ge hjälp till avvänjing?

Vad konstigt det känns med lov, det känns som söndag. Det gjorde det igår med föresten. Det skulle varit skönt med lov om man fick sova ut, till iaf klockan 7.

Cy later

Usch vilken dag....

Usch vilken dag!!!
Jag var förberedd att jag skulle sova dåligt natten som var för att Douglas hosta så på kvällen. Klockan ETT vakna han, men inte pga hosta. Utan för att han var pigg, han vägra vara i sin säng och bredvid oss var inte en större hit. Han skulle ut till TV rummet o leka med sina saker, efter 2 timmar gav vi med oss. Han fick liv i både mig o Johan, men när klockan blev 3.30 så kände jag mig trött. Gick o la mig då medans Johan titta på Tv o Douglas lekte. 4.30 var Douglas nöjd o tackade för sig. Vilken natt... först blir man irriterad, sen när man vaknar till kan man juh inte annat än skratta åt eländet.

Så idag har det inte hänt mer än att städa, mat och pulka backen med kidsen.


Nu ska jag kolla igenom alla bloggar o fejjan, har inte suttit vid datorn på HELA dan

Godnatt

Jaha då har man fått stryk i chicago 3 ggr på raken, jag tycker faktiskt att nu när han är sjuk så kan väl jag få vinna.

Johan har bäddat ner sig i soffan och kollar på fotboll, det har jag ingen lust att se, så jag ska krypa ner i sängen med datorn och se vad voddler har att erbjuda...

Godnatt

O´boy på bion...

Det var en bra film, kurade ihop hos i stolarna med snacks o dricka. Synd bara att det var så kallt i biografen, men då vet man det till nästa gång att man ska ha med varm o´boy.
Johan har lagt sig, för han är fortfarande sjuk. Så jag får den äran att ha Tv:n för mig själv, efter bolli iaf.
Nä nu ska jag ta hand om en gnällig Dogge

Prinsessan o grodan

Hade tänkt att gå på barn teater först med Kevin, men jag såg att det var bio oxå. Så han o jag ska på Prinsessan o Grodan, så det blir min alla hjärtans dag present till Kevin;)


Douglas börjar få tillbaka sin hosta igen, så Tur att jag är ledig i veckan så jag slipper den frånvaron.

Hepp, nu ska jag ta av mig Johans mjukisar och ta på mig nåt annat bekvämt innan bion.

Alla ♥ Dag


Alla hjärtans dag

Idag för 3 år sen, jobbade jag. Johan hämtade mig efter jobbet klockan 5, han släppte av mig hemma. Han sa att han kommer senare och att jag skulle gå in till sovrummet.
Inne i sovrummet var det tända ljus och en lapp på sängbordet. Öppna lådan och gör dig iordning och klar till klockan 6. I lådan var det ett paket med en parfym. Jag gjorde mig i ordning, helt ovetande vad jag skulle göra mig fin för.
Han kom och sa att vi skulle ut och åka. Det pirrade en hel del i min mage då, vart skulle vi. Men jag trodde först att vi skulle äta på stadshotellet i stan. Men dit åkte han icke, sen trodde jag att vi skulle Vara och käka. För han åkte mot Göteborg. Men då svängde han in på en liten väg. Då hängde jag inte alls med...
Stannade utanför Bjertorps slott.
Åt en 3 rätters middag, helt underbart gott. Johan bestämde under tiden när vi åt att vi skulle sova över där. Så då kunde vi dricka vin till maten.
Denna alla ♥ dag kände jag mig som en prinsessa.


Idag så har jag sätt ett kort på bordet bredvid Johans sida av sängen, så förhoppningsvis läser han min kärleksförklaring det första han gör när han vaknar.

Hoppas att ni får en underbar dag med dem ni älskar.♥

Fortfarande brist på annat...

Allmänt test 1

Hur bor du: I lägenhet
Brukar du komma i tid: Japp
Hur lång är du: Hmm 164 cm, tror jag
Kan du laga mat: Japp
Vad jobbar du med/pluggar du: Pluggar till fritidsledare
Vad har du på dig just nu: Mjukis byxor o linne
Har du någon fobi: Oja, kräksjukan, fåglar (en stor flock som flyger över huvudet)
Hade du en bra kväll igår: Ja, slöa i soffan med min sjukling till sambo
Vilket är ditt senaste inköp: Mat... det kanske inte räknas, men ett par leggings för en vecka sedan
Din favoritdryck på morgonen: KAFFE
Var fick du dina senaste pengar ifrån: CSN
Har du sovit i din egen säng inatt: Japp
Vad hade du sönder senast: Johans mormors bil, fast det var inte mitt fel
Vem snackade du med senast: Darling
Varm favoritdricka: Kaffe
Favoritdricka när du är riktigt törstig: Vatten eller brus vitamin
Alkoholhaltig favoritdricka: Vin o smirnoff
När gjorde du senast något riktigt dumt: Hmmm kommer inte på det nu
Saknar du någon just nu: Nja, det är väl mina syskon på Island
Vad ska man göra för att få dig irriterad: Snacka skit
Någon jag stör mig på: Hmm nej inte just nu
senaste person du kramade: Kevin, kramade honom godnatt
Senaste person du ringde: Hanna
Senaste person som ringde dig: Svärmor
Vad drack du senast:Vitamin
Vill du ha barn: Jag har 2 och det räcker för tillfället
Längtar du till din nästa födelsedag: Absolut inte, är nöjd med min ålder nu, behöver inte bli äldre
Har rakat dina ben någon gång: Japp, det händer väl 2 ggr/år;)
Är du sugen på något nu: Ja faktiskt ett glas vin
Hur många koppar kaffe dricker du en vanlig dag: 3-4 koppar
Använder du hudkräm:Japp
Attraheras du av män med skägg: Mmmm Johan
Micro-pop eller poppa själv:Micro pop
Brukar du baka:Nej inte så ofta
Röstade du i det senaste valet: Japp
Är du nöjd med ditt liv som det är nu: Kan inte bli bättre
Vilken låt lyssnade du senast på: Nåt på Megapol
Har någon annan sovit i din säng inatt: Johan
Vad tycker du är äckligt:Barnmisshandel
Har du pengar på mobilen:Ja faktiskt, det händer inte så ofta, för dem tar slut alldeles för fort

I brist på annat

Dumhets testet

(X) tuggummi har trillat ur munnen på dig när du har pratat
( ) tuggummi har trillat ur munnen på dig när du INTE har pratat
(X) du har gått in i en glasdörr
( ) du har hoppat ur ett fordon som rör sig
(X) du har tänkt på nåt roligt så du har börjat skratta, och därmed fått folk att titta konstigt på dig
(X) du har sprungit in i ett träd -->(säkert när jag var liten)
( ) det är möjligt för dig att slicka dig på armbågen.
(X) du testade precis om du klarade det
(X) du har trampat på ditt skosnöre och snubblat/trillat
(X) ditt hår är/har varit blont
( ) folk har kallat dig långsam
( ) du har råkat tända eld på nån sak ett flertal gånger
( ) du har nån gång somnat på en lektion
(X) du kan ibland berätta om nånting och sen plötsligt glömma bort vad det var du pratade om.
( ) folk skakar ofta på huvudet och går iväg från dig
(X) du använder dina fingrar när du ska räkan enkla mattetal.-->(pinsamt, men det har hänt)
( ) du har ätit en insekt utan tvång när du var liten/mindre.
( ) du gör detta test när du borde göra nånting viktigt
(X) du har satt på dig dina kläder bakochfram eller utochin utan att ens märka
(X) du har letat överallt efter nåt som du hade i handen eller i fickan
( ) du råkar göra sönder väldigt många saker
( ) du har trillat av stolen då den stått helt still
( ) du använder ordet ”eh” väldigt många gånger om dagen

Summa:11

18 eller mindre betyder att du inte är dum.
Min summa:11

Tv:n är bokad

Jaha, då lider denna lördag mot sitt slut och jag har inte gjort ett skit, förutom att tvätta, städa o laga mat.
Douglas har varit hos farmor o farfar, så Kevin har kunnat vara för sig själv lite och bygga sitt lego ifred. Jag la mig efter maten, blev väckt utav Johan som sa att jag skulle hämta lilleman. Fick en chock när jag titta på klockan, 2 timmar hade jag sovit o jag kände att jag lätt kunde sova mer.

Då börjar OS ikväll, Johan gjort klart för mig att det är det som gäller nu i en månads tid eller hur länge de nu håller på. Han äger TV:n, men jag tyckte att om Desperata börjar under tiden, så skulle jag få en timme på tisdagar, men det kunde han inte lova. Så intresserad är Inte jag, är det då fel på mig?




grått

När Johan steg upp passade jag på att lägga mig, men vi har sovrummet intill köket. Så det var inte lätt att somna när dem tjattra där ute. Johan fråga Kevin om han ville ha stekt ägg, -Nej jag vill ha tjockt ägg. -Va... Johan fråga igen. -Jag vill ha runt ägg. Hahaha, Kevin ville alltså ha kokt ägg. Låg där inne o skratta för mig själv, tills Douglas börja banka på dörren och skrika. En riktig morsgris är va han är..

Jag har en fråga....
Det är så att jag har lite grått hår, inte alls kul att vara 27 med grått hår. Usch får ångest när jag tänker på det.
Men iaf, så hjälper det inte när jag färgar det, dem fula grå tränger igenom färgen. Så jag har kommit på att jag ska slinga mitt hår till ljusa slingor, då syns det inte lika markant. Jag hade tänkt att gå till frissan och göra det, men känner att det är lite för dyrt. Vågar jag chansa och göra det hemma???

språkutveckling

Dålig uppdatering....
Igår... Vi titta på en verklighetsbaserad film i utv.psy. En hemsk film, man blev så berörd av den så att jag gick hela dan och var förbannad -->>Läs här om den. Att det förekommer barnmisshandel är juh skrämmande.
Och självklart på en lektion så får man diskutionsfrågor, så vi diskutera språkutveckling.

Efter skolan så hann jag knappt innanför dörren då Johan ringde från jobbet och var sjuk och ville att jag skulle hämta honom, så jag körde den 1 timmes vägen fram o tillbaka. Han mådde illa hade feber och ont i kroppen, stackarn, han var sängliggande hela eftermiddan igår.

Idag så vakna Douglas 5.30, kan inte förstå varför han vaknar så tidigt nu förtiden....
Nu har jag en veckas lov, så jag hoppas att Douglas oxå njuter av det och sover ut på mornarna.


Nu börjar snart Thomas Tåget, så jag ska lägga mig i soffan och hoppas på att Douglas sitter stilla o tittar på det:)

Wild child

Igår i skolan på religionen pratade vi om sekter, vi skulle "starta" en egen sekt o redovisa för dem andra. Gud va alla skratta.
Ibland har vi riktigt roligt, hahaha

Idag är det fredag, vad veckan går fort. Utvecklingspsykologi hela dan, vi ska kolla på en film Wild child.

Igår hyrade jag en film, men jag orkade bara att vara vaken i 45 minuter. Den verkade bra o spännande. Men jag kunde inte hålla mig vaken ändå. Så typsikt mig.

Nu ska jag göra oss i ordning.

problem med blogg.se

Klockan 22 i går så "ramla" det in 3 killar som var besvikna på bowlingen att dem stängde klockan 21. De skulle ut med detsamma när klockan blev 21, de fick inte ens dricka ur det de hade i glasen. Så hem hit kom de och var lite runda under fötterna.

Jag skrev ett inlägg igår, men det syns inte, även fast jag tryckte på publicera så har det fortfarande inte kommit ut. Är det bara jag som har det problemet?

Jag gick o la mig klockan 23 igår, men kunde inte somna förens någon gång efter 1. Douglas gnällde i somnen, när jag tillslut gav han välling. Kevin sov bredvid mig och Johan tog hans plats. Kevin har vritt o vänt sig och hostat hela natten. Sen vakna Douglas 5.30, känner mig verkligen utvilad idag med. GAH jag blir tokig...

Det blir att svepa kaffet och hoppas att det har en dubbel effekt om man dricker det fortare.

Cy later

chokladboll

Tittar på Efterlyst nu, men jag blir bara så förbannad, våld, rån, mord och nätpedofiler. Stoppa dem jävlarna!

Det var full fart hos Hanna innan, barnen härjade hej vilt med paus att göra chokladbollar. Douglas var inte så hjälpsam, han tog sin boll och doppa i pärlsockret och slicka av. Men gott var det.

Johan o Martin stack i väg till Bowlingen, de skulle kolla på hockey, Leksand o AIK, dessa pojkar.

Nu ska jag snart krypa ner i sängen, ska bara flytta över hostpelle till sin säng. Kevin fick somna i våran säng, men jag hör hur han hostar, en riktigt jobbig hosta.

Lekar dag

Jag tycker väl inte att dagen börjar så bra, när man måste upp klockan 5. Jag tänkte att jag kunde slöa i soffan medans Douglas lekte, men det tyckte inte han, jag fick lego bitar i huvudet stup i ett. Så det var inget avkopplande.
Så jag kände i skolan att jag var på väg att somna flera gånger.
Men Johan var så gullig att han åkte i väg med Douglas en sväng när han kom hem efter jobbet, så jag kunde ta igen ett par timmar.

Kevin leker med Saga nu, så jag ska snart åka dit och leka jag med. Johan ska leka med Martin.
Får passa på att umgås så mycket som det går nu innan flytten:(
Usch o fy vad tomt det kommer bli när dem flyttar, ända ner till Kristianstad. Men tur är det att vi kommer att träffas i Falkenberg, det blir juh nästan halva vägen för båda. Vi har iaf bestämt midsommar där.
Sen så finns det telefon...


Morgon pigg

Fy tusan, jag vill sova mer... Först vakna jag klockan 3 och hade svårt att somna om, låg o lyssna på Kevin som har tagit Johans plats när han jobbar. Kevin snarka o hosta och vred o vände sig. Douglas vakna klockan 5 och ville självklart inte somna om, så nu sitter jag här o muttrar för mig själv.

Kevin ska med Saga hem efter skolan om han nu ska till skolan. Johan tycker att jag daltar för mycket med han, att jag låter han vara hemma för det minsta lilla. Men det är svårt när han hostar o är snörvlig, han kanske känner sig jätte hängig, det kan juh jag göra om jag är förkyld. Det är svårt vart man ska ta gränsen där tycker
jag.



Sommar - 08

Have a nice day

Blä blä

Då är denna dag snart slut, bowlingen o badmintonen gick bra. Men jag skulle väl hellre ha haft lektion, för så skoj var det väl inte att bowla:/
Orkar inte skriva nåt speciellt, lägger ut bilder ist...

Bilder på barnen, när vi var på väg hem...

Kevin åker på brädan ner för backen.


Douglas ville oxå prova, så det var en timmas lek i snön innan vi kom hem.


Kevin väntar på maten... Mina goa små älsklingar.

Douglas tycker det är jätte kul att "suga i " glaset så det fastnar.

badminton

Idag har vi frilufsdag i skolan, först är det bowling som jag verkligen älskar. Det börjar inte förens 10.30, så nu har jag lite lugn o ro innan. Barnen är i skola/dagis.
Sen har jag valt badminton, är inte riktigt haj på det, men jag lär mig förhoppningsvis.
Fick mig en uppfriskande promenad innan, drog Kevin i pulkan och Douglas i vagnen, så jag var allt lite svetting när jag kom fram till Kevins skola.

Annars händer det inte så mycket idag.

Älskling älskling

Va glad jag känner mig!!!

Vi hade ledarskap i skolan, då ska var o en hålla framför gruppen olika lekar. Så idag så var det 2 av killarna som höll i det. Fyra man i soffan, hela havet stormar och sen en lek som hette älskling älskling.
Då är det en i mitten som ska ggå ner på knä framför nån som sitter på en stål och säga:
Älskling älskling.
Jag älskar dig,
älskar du mig så le.

Då ska man hålla sig för skratt och svara:
Älskling älskling.
Jag älskar dig,
men jag tänker inte le.


Det var riktigt svårt att hålla sig, jag bröt ihop på en gång. Det var en riktig rolig timme, då barnasinnet fick komma fram.

När jag kom hem väntade barnen på mig med ett leende, då känner man sig saknad.
Även maten stod på bordet. Kan det bli bättre?

Men Johan har haft det lite tufft, han hämta Douglas i morse och i stort sätt har han lyssnat på gnäll. Douglas är juh väldigt duktig på det nu för tiden. Att gnälla och skrika om han inte får som han vill eller om han inte blir förstådd.

Nu ska jag mysa med barnen innan kvällen kommer och man ska säga godnatt

Måndag 8 feb

Jaha då har man sovmorgon idag, såg min chans att kunna utnutja den. Douglas hos mamma och Kevin hemma och är sjuk. Men klockan 6.30 kommer Kevin in till mig, säger åt han att han kan sova bredvid mig. Men jag kunde inte somna då, när han låg och hosta på min rygg. Till slut gick han upp och titta på bolli, då somna jag om och sov 1 timme.

Idag är det sista bokföringen, sen är det ledarskap.

Ha en bra dag.

Hes

Det var en hes kille som jag hämta på pyjamaspartyt innan. Han ligger nu i soffan och har ont i halsen, kroppen och hostar. Tur att Johan är ledig i morgon, så hoppas jag att han frisknar till på tisdag, så jag inte behöver vara hemma och missa skolan.


Nu ska jag fortsätta att titta på blåsningen.

Kalas

Kvällen igår blev väldigt lyckad, ett så mysigt hus dem hade skaffat sig.
Det bjöds på matpaj, jag har aldrig gjort det själv, men bestämde igår att det måste jag ändra på. För gud så gott det är med lite grönsallad till. Vi spela sällskaps spel, Alias.

Och en härlig sovmorgon fick jag med, först vakna jag 7.30 men jag lyckades att somna om till 11. De ni... det händer inte allt för ofta.
My kom vid 11.30 och stanna till 14. Hon är en så underbar vän, är så glad att jag börja skolan, så jag fick lära känna henne.

Jag ska hämta Kevin klockan 5, han är på kalas. Douglas ska sova hos mamma tills i morgon, hon blir så glad att få lite sällskap då hon bor själv ute i skogen. Douglas klagar juh inte häller att få vara där.

Nu ska jag päsa i soffan fram tills jag hämta Kevin

Klar att åka

Nu är vi redo, snart kommer Johans mamma hon ska köra oss. Så vi latmaskar slipper gå;)

Hatar att stå att posera, men detta fanna jag att ta på mig. Bättre än inget.

Och jag o Johan ska matcha varandra, rutigt båda två.


Inflyttnings blomma

Har varit barnledig sen klockan 12.30. Måste erkänna att det har varit riktigt skönt, jag har kunnat laga mat utan att nån klänger på benen. Jag har städat, utan att det ser lika stöigt ut igen efter en kvart och jag har vilat.

Nu har jag varit på coop, köpt en inflyttnings blomma till Matte o Ulrika.

Så nu ska jag bara hitta lite kläder som jag ska ha på mig, men jag har egentligen ingenting. Sen så har jag en svullen mens mage och det vill jag helst dölja. Skulle verkligen vilja ha en ny garderob, men men nu får jag hitta en gamal trasa och se glad ut.
Sen ska jag "ta på mig mitt ansikte".

Ååå det ska bli så kul, det var ett tag sen vi sågs.

Hörs i morgon

Lördag 6/2-10

Douglas sov länge, för att vara han. Jag vaknade 6.30 och undrade när han skulle vakna. Men han vakna strax där efter och fick sin välling. Sen låg vi och drog oss till Kvart över 7.

Ikväll ska vi juh bort, Douglas ska till mamma. Lite barnledig känns helt rätt nu, efter han har varit så gnällig och sjuk.

Nu ska jag surfa vidare, Cy later

Den nya nyckel-mannen

När Kevin blev 2½ år, började han intressera sig för nycklar. Varenda en han träffade, ville han alltid låna deras nycklar. Han frågade vart var och en av nycklarna gick till, det slutade med att han hade sten koll. Som en dagis fröken han hade, var så facinerad. Hon hade en stor nyckelknipa, en nyckel gick till källaren, en till föråd, en till hennes mans bil osv. Det var många, men han hade sten koll. Rabblade upp var o en. Det kan jag förundras över idag, för han var juh inte så stor. Men iaf, så tror jag brorsan tar över hans intresse.



lingon ont

Jag var helt tom i huvudet i skolan idag, vet inte varför. För när jag vaknade i morse kände jag mig utvilad. Men jag var inte alls mottaglig för lärande idag, så det får jag nog läsa ikapp i boken.
Försökte lägga mig innan, men det var inte så lätt när Douglas var utanför och skrek och bankade. Pappa dög inte alls då. Jag ville bara vila så att mensvärken skulle försvinna. Men det var bara att gå upp, mammagris han är.

Haha, jag skällde på Johan på skoj. Nu kommer Douglas och skriker - OAN.
Dem små tar efter en hel del.

Nu ska jag hoppa in i duschen, sen blir det mat hos "svärisarna" eller kan man säga så? Svärföräldrarna!

Äntligen

Äntligen!!
Jag sov så gött i natt, det var riktigt länge sen. Douglas har varit så gnällig det sista, men inatt så sov han även bra.

Snart är det helg och det får en genast på gott humör. Ikväll ska vi till Johans föräldrar och käka.
Imorgon ska vi till ett par kompisar, dem har presic köpt ett hus. Det ska bli spännande att se. Sen så ska vi vara barnlediga, så på söndag ska jag sova ut.

Hepp, nu ska jag snart väcka lilleman

Hund paradiset

Nu är Blondie i hund paradiset!
Det var tungt att köra till mamma, men allt brast när jag såg mamma och Blondie vänta vid uppfarten.
Jag gick ut till Blondie, hon bara låg och skakade, antagligen så kände hon på sig vad som skulle hända. Vi bar upp henne i bilen.
Vi var i god tid så vi stannade bilen några meter ifrån vetrinären. Vi tröstade varande genom att prata om det långa goda liv hon har haft, herregud hon har funnits i halva mitt liv. Tänk vad tiden har gått fort.
När klockan började närma sig 16.00, så körde vi dit. När jag tittade in till hans klinik och såg vetrinären så brast allt igen. Det kom ut ett par med en hund, som hade krage på sig. Dem återvänder hem med sin hund, men det skulle inte vi.
Han var så snäll och gav henne sprutan i bilen, så vi inte behövde stressa upp henne.
Han gav henne lugnande, jag satt med henne. Klappa och pussade henne och tårarna droppa på hennes huvud.
Men när han kom med den slutgiltiga sprutan, klev jag ur bilen.
Det gick så fort, helt plötslig var hon död.
Men konstigt nog, när allt var över kändes det så mycket lättare.



Nu ska jag lägga mig i soffan, känner mig helt matt i kroppen.


navel

Det är torsdag idag, men igår hade jag en känsla av att det var torsdag. Och idag känns det som fredag. Vad förvirrat det kan vara ibland.
Det är inte många timmar jag har sovit inatt, för det första så har Douglas gnällt och sen så har jag tänkt på Blondie.

Sen efter skolan ska Douglas till BVC, det ska bli spännande och se hur stor han har blivit sen sist (sommras).
Sen ska jag kolla hans navel med, han har juh navel brock. Dem sa ifrån början att det skulle gå in när han började gå, men det har det inte gjort. Dem sa även att man inte gör något förrens dem fyller 4, men jag ska kolla det igen.

Ha en bra Torsdag

simhopp

Usch va jag mådde innan pga plogaren, men nu har det lagt sig lite.
Ska snart ta en promenad med Hanna, det blir skönt att komma ut lite och rensa skallen.
Prata med mamma innan och Blondie är inte alls piggelin, konstigt nog så känns det bra. Då märker man att det finns en anledning att ta bort henne. Hon är juh trots allt 14 år och har haft ett bra och friskt hundliv.


Goding


Nu kommer snart Hanna, så jag ska ta fram mina termobyxor och göra mig redo att pulsa i snön.

suger

Fy fan vad allt suger...
På väg hem ifrån skolan skulle jag förbi willys o handla mat (ingen bra idé). Kör bakom en traktor som plogar, Han kör in till kanten på vänster sida, då tror juh jag att han ser mig, men icke. Han backar rakt på mig, bilen blir mosad på vänster sida.
Just nu så känner jag att jag Aldrig mer ska köra bil, så om det är någon som inte har körkort, så bortskänkes mitt.

Samtala

Ååå va jag svor för mig själv när Douglas vakna i morse, trodde först att klockan var 4.30. Men när jag tittade en extra gång var den juh faktiskt 5.30, då kändes allt mycket bättre. La han bredvid mig i 20 minuter. Gick sen upp, satte han framför barnkanalen och satte på lite kaffe.

Han var juh på dagis igår, som han inte har vart på ett tag. Jag var lite orolig först, för han har blivit så gnällig det sista, sen så har han inte haft samma aptit. Men det hade gått så bra och ätit som en häst med.



Kevin ska till sin pappa sen, efter skolan. Så det blir kul för han och tomt för oss.

Annars händer det inte så mycket. Skola med först ett möte och sen kommunikation. Vi hade kommunikation igår med, då vi prata om lyssnande. Idag blir det samtala, då vi ska gå in på djupare samtal, det ska bli intressant. Jag gillar dessa ämnen som handlar om psykologi.

Föreläsning

Föreläsning idag då, kan väl inte tycka att det var mycket prat om förintelsen och andra världskriget. Mest prat om rasism (eller just det, han tyckte inte att man skulle säga rasism) och invandrare. Jag var så trött, tvingade upp ögonen. Vad dum man känner sig när man är på en föreläsning och man ser nog väldigt utråkad ut, pga t.ex trötthet. Där står dem och pratar inför X antal lyssnare och är/var säkert lite nervösa, så är det några som jäspar.

Efter skolan var vi på husvisning, ja just det, ni läste rätt. Vuxen-poäng!!!

På torsdag ska jag och mamma åka med Blondie till vetrinären kl 16, usch.
Absolut Lina ska jag pussa Blondie ifrån dem bästa hundvaktarna.

Hepp nu ska jag dra i väg till Ica och köpa blöjor, när jag sätte på Douglas nattblöjan, märkte jag att det bara var en kvar (fan,fan,fan). Ingen lust alls att åka iväg, burr. Först ut i kylan och skrapa rutan, sen sitta i en kall bil, tills värmen kommer igång.

Natt sjungare

Usch vilken natt, jag hade svårt att somna igår. Sen så var Douglas vaken inatt, jag vet inte hur länge. Jag vaknade av att Johan gick upp med han, sen så la han honom bredvid oss. Jag vaknade av att det lät som han sjöng, sen vakna han 6.20 och var gnällig, annars brukar han vakna glad om han är utvilad.
Men idag ska han till dagis, han är bara lite snorig. Skönt om han kan komma i rätt rutiner igen.

Idag har vi sista kommunblocket i skolan, gött! Sen kommer det en föreläsare som ska prata om förintelsen, ett väldigt hemskt ämne samt intressant.

När jag tittar på väderrapporten på yr.no, så visar det att det ska komma mer snö.
Inget kul att köra i detta väglag, allt är juh bara vitt. Igår håll jag på att köra i en snöhög vid rondellen, så jag var tvungen att backa.

CY Later

Stor sorg

Helt slut efter denna dag, eller kanske rättare sagt efter förra veckan. När man själv var sjuk och sen Douglas. Så när jag och Kevin kom hem ifrån skolan så sov Johan o Douglas. Kevin gick in o lekte i sitt rum. Jag satte mig i soffan under filten, en väldigt obekväm halv-ligga-sitta ställning. Men sen helt plötsligt vaknar jag att Johan stod bredvid och fråga när vi hade kommit hem. Då hade jag somnat till i hela 20 minuter i den obekväma ställningen.
Sen var det dax att fixa käk, orka inte göra något avancerat. Stekt falukorv o spagetti.

Är det nåt på Tv:n idag?
Undra när Desperata hemmafruar ska börja, för just nu har jag inget jag följer. Robinson sluta juh i lördags, lets dance hurrar jag inte så mycket för.
Jag tycker om att ha minst ett program i veckan att följa.


När jag var 14 år, så fick jag mig en hund som jag hade önskat mig utav mamma. Jag lovade och svor att jag skulle sköta om henne. Jag döpte henne till Blondie.
Jag skötte henne väldigt bra till en början, lät henne t.o.m sova i min säng, till den dagen hon kom på att hon kunde putta ner mig i från sängen. Hon la sig mot väggen och spjäna emot benen mot väggen och vips så låg jag på golvet.
Men efter ett år så tappa jag intresset och mamma fick ta ansvaret, som hon visste redan ifrån början. Men när jag flyttade hemifrån så bodde Blondie till och från hemma hos mig.
Vid 3 tillfällen så fick hon valpar eller rättare sagt isbjörns ungar.
Blondie har ett väldigt fint och harmoniskt sätt emot barnen, alla barn har klängt, nypt och försökt att rida på henne, men hon bara är och låter dem "leka" med henne.
Det pinsammaste med Blondie är att hon har någon fix idé att bajsa mitt istan, även fast man hade varit vid någon park tidigare, men nääe mitt i stan, helst när alla är där...

Men nu har dagen kommit, som man har fasat för. Hon är seg, döv och ingen aptit. Både jag och mamma känner att det är bättre att "göra det" innan hon börjar lida. Så antagligen åker vi till vetrinären denna vecka eller nästa.

Det känns så tungt, hon har varit en familjemedlem i 14 år, hon är en av oss.



1 Februari

Douglas är så gnällig, han gnällde konstant ifrån det att han gick upp för en halv timme sen fram tills nu, när Kevin gick upp. Det spelade ingen roll vad jag gjorde, allt var fel. Sånt går bort måndag morgon.

Han skulle egentligen till dagis idag,
men han har fortfarande jobbig hosta, så han får vara hemma med Johan.
Stackars Johan, har jobbat 2 dygn i sträck och skulle egentligen vara barn ledig idag, men det känns inte rätt att lämna lillskrutten när han fortfarande är hängig.

Idag har vi ledarskap, men vi börjar dagen med hjärngymnastik - bokföring. Det är en bra start på dagen/veckan.

Nu ska jag fixa frukost åt Kevin, sen köra han till skolan.

Det snöar idag med, tänk sen när all snö ska bort. Hur blaskit kommer det inte då att vara, usch o fy.

RSS 2.0