Alkohol

Som sagt så var det en lugn dag i skolan och kort och intressant. Visste ni att det är mer flickor än pojkar som dricker (bland tonåringar). Varför? Jo för många pojkar spelar LAN t.ex.
Alkohol konsumtionen ökade kraftigt år 96, vet ni varför? Jo får då började systemet sälja bag in box. Haha, va jag lär mig bra saker i skolan.


Jag fick sommar jobbet!!! Som personlig assistent.

Nu kan jag andas ut och slippa ha ont i magen:)

Have a nice day


peppar peppar

Inatt sov jag bredvid en kamin, Johan har juh feber och det kändes. Även fast jag inte låg nära honom så kände jag hur varm han var, jag satte min hand på hans panna i natt och han var dynge sur utav svett.
Peppar peppar, än så länge har Douglas klarat sig, hans imun har kanske blivit starkare utav alla gånger han har varit sjuk.
Idag ska jag till skolan, det kommer en och föreläser om alkohol bland ungdomar. Så det blir en kort och förhoppningsvis intressant dag.
Douglas somna inte förrens 9 igår, han har börjat strula lite när han går och lägger sig, vet inte varför. Han som alltid har varit duktig vid säng gåendet. Han ville lägga sig i soffan igår, men där låg juh Johan så han var jätte sur att han inte fick ligga där.

Dodelidoo

Det blev en tur till ute i vår vädret. Man får juh faktiskt passa på medans det är fint väder. Änderna blev glada iaf, för den här gången fick de bröd av Douglas. Jag har kommit på att man inte behöver åka till någon djurpark i sommar, för Douglas tycker fåglarna vid Hindsbo är toppen. Då sparar man en liten slant där.




I morron ska jag till skolan. Det är en kort dag, så sak samma om jag är hängig.

Denna tisdag kväll är inte som andra tisdagar, bara för att desperata inte är.
Ojoj nu kom jag på att dating in the dark är, så det ska jag se:)

Vår ute

Jag var hemma idag, sen kom Johan hem och var sjuk (hosta o feber). Så den enda pigga här idag är Douglas.
Som tur var kom farfar förbi och gick ner till änderna med Douglas, men när farfar kom tillbaka, ville INTE Dogge komma in. Så jag palta på mig och gick ut med han och sparka boll. Vilket underbart väder!
Sen in och vila, jag sov i 2 timmar ungefär. Välbehövt måste jag säga.


Nu står han i hallen och kämpar med att ta på sig skorna. Han vill tydligen ut igen, så det får väl bli så.



Måste juh bara säga att denna dator har ballat ur, när den "tänker" måste man röra musen annars tänker den inte klart.

Och förhoppningsvis så får jag reda på i morgon om jag har sommar jobb:)

Valet o kvalet

Jag sover så jäkla dåligt när Johan inte är hemma, fattar inte. Igår så gick mina ögon i kors när jag titta på TV, men när jag la mig i sängen så vred o vände jag mig 1000 gånger om.

Men lyxigt var det att gå upp klockan 7 nu:)

Fasen är i valet och kvalet om jag ska vara hemma idag... känner mig tjock i luft vägarna och tung i huvudet. Ska jag bita ihop eller spara krafterna tills i moron då en föreläsare kommer och pratar om alkoholproblem bland ungdomar?!??

Jag och lilleman

Har varit en lugn dag i skolan idag, för det första så börja vi inte förrens 10.20. Sen så hade vi redovisning om det parti vi hade valt i socialblocket sen avslutades dan med lek i ledarskapen:)


Douglas somna i soffan i morse framför bolli.

Nu har jag och Doggeman kommit hem. Efter skola/dagis handla vi lite för mamma och åkte ut med. Kevin är hos sin pappa och Johan jobbar. Så det är rätt så lugnt här, ska plocka ur diskmaskin och läsa i socialtjänst boken. Det är mina planer.


Cykel premiär

Igår var det premiär för Kevin att ta fram cykeln, han tyckte det var så kul att cykla fram och tillbaka här utanför. Så det var knappt att han ville gå in igen
.



Douglas tyckte det var lika skoj ute, plaska i vatten pölar och gräva i sand högen.




Igår kväll, låg jag mest i soffan. Kände mig inte riktigt piggelin, det är knappt att jag känner mig piggare idag. Men men, det är bara 3 dagar i skolan denna vecka. Så det är bara att bita ihop.

Ändra klockan

God morgon, då är klockan ändrad, 1 timma frammåt är den flyttad. Så Douglas vakna 6.45, det låter juh bra.

Kvällen igår var lugn o mysig. Jag o Hanna åt massa med ost, kex, kräft stjärtar och frukt.
Johan och Main gick ut, så Hanna gick ner och mötte upp dem. Så dem testa det nya stället Mango´s.
När Johan kom hem inatt, så kände jag att det är en rackans förkylning jag börjar få. Vill inte!


Seg

Det är inte bara jag som är seg idag, Douglas vila middag i 3 timmar. Jag blir aldrig bakis med huvudvärk och illa mående. Men så jäkla seg blir jag.


Jag o Kevin åkte till Ugglan för jag lova han att köpa lego, men det är inte billigt direkt och han vill juh självklart ha det som är dyrast. Men men vad gör man när man ser sin lille kille alldeles tårögd? Jo man köper det för 549 kronor och får han att lova en att städa sitt rum och lyssna på mig.

Men han är faktiskt väldigt duktig på att bygga ihop det. Han klarar av det som är för större barn, så jag tycker att det är en bra kreativ leksak.
Visst så är det mycket små plock och inte roligt när Douglas får tag i det.


Johan är hos Martin och kollar hockey och dem ska dricka öl ikväll. Så Hanna kommer hit sen. Så det blir en lugn afton.

Kvällen igår

Vilken rolig kväll, vi förfesta hos Märtha. Så mycket som jag skratta var länge sen jag gjorde. Sen åkte vi in till stan och in till Husaren. Där vi dansa oss svettiga hela dunten. Riktigt bra musik, allt ifrån gamla godingar till ny musik.
Jag bestämde mig för att åka hem men 01.15 bussen och då köpa en baguette innan jag skulle kliva på på sandtorget. Jag väntade o väntade, tillslut ringde My och sa att jag hade missat bussen. För dem hade gått på vid buss station. Då har buss jäkeln slutat att åka igenom sandtorget. Så det var bara att se glad ut och bege sig till station och vänta till 2.15. Skit. Men men hem kom jag tillslut och fick lägga mig min underbara säng.

Snart kommer Johan hem, då ska han åka och hämta kidsen. Åååå va jag saknar dem.

Håret klart

Nu är håret färdigt. Här är resultatet, men jag och kameran är inte så goda vänner idag. Ser lite knas ut, men håret är bra iaf. Tack snälla Kajsa.


Men det kanske blir bättre med en sån här;)


Häää nu har jag inte tid att sitta här, ska sminka mig. Sen kommer Mys Johan o hämtar mig. Jag ska locka Mys hår innan vi beger oss till Skövde och den "heta" platsen Ryd:)

locka håret

Det var inte så givande i skolan, det var väl ingen som var koncentrarad direkt. Sen så är väl inte LSS jätte intressant heller.

Ikväll är det klassfest, så nu sitter jag här och taggar med en kopp kaffe och lyssnar på sexy bitch.
Ska snart pysa iväg till Kajsa, hon ska hjälpa mig att locka håret a´la 80 tal, visar resultat sen:)

























Lss

Idag har vi LSS från 8.30-12.20, förra veckan när vi hade det hade vi en föreläsare som var blind. Det var facinerande, hon blev blind när hon var 24 så hon har inte sett sina barn. Vad jobbigt det måste va. Men hon har sett sin man, så hon skojja om att det var därför hon blev blind. Hahaha. Vi fick testa på att vara blinda för en stund, glasögon på så att vi inte såg nåt och en käpp. Sen skulle vi prova att gå, det var skit kul. Men det är svårt att sätta sig in i hur det är att vara blind bara så, det var bara att ta av sig glasögonen om man blev osäker.

Ikväll är det klassfest hos en
klass kompis i Skövde, det ska bli kul. Barnen ska vara hos mamma, dem ska vara där från morgonen. För Kevin har blivit sjuk, hostig. Och Johan ska jobba och jag har inte möjlighet att vara hemma. Så det är tur att mamma finns.

Douglas vakna redan klockan 5, tjohoo för morgonpigga barn. Så det blir en långdag, tur att jag kan ta en power nap efter skolan.

Nu har vi fått besked att dem kan ta våran lägenhet den 23 April, så vi ska försöka att få tillgång till huset den 7 april eller nåt. Längtar sjukt mycket

energi

Det finns vissa som tar så mycket energi av en och sen finns det några guldkorn som ger en massa energi.

Nu sitter jag med min smootie, ny duschad och väntar på att lägga mig i soffan. Kevin har ockuperat den nu.
Men snart så är det hans tur att träffa John Blund.

Har inget vettigt att skriva, ha en go kväll.



ingen dusch

God morgon.
Jag har haft en prins bredvid mig i natt som tycker om att prata och skratta i somnen. Väldigt charmigt tycker jag, men jag kommer inte ihåg nu vad han sa.
Vad konstigt det känns när inte Douglas är hemma, igår kväll plocka jag fram flaska och välling som jag alltid brukar göra. För att vara förberedd inför när han vaknar så tidigt. Men nää, det var inge Douglas i spjälsängen.

Snart i väg till skolan, migrationsverket kommer och föreläser. Ska bli intressant att lyssna på.

Fan och, jag hade tänkt att duscha. Men när jag skulle sätta på kaffe så märker jag att det inte är något tryck i vattnet. Undra vad det är för fel?

Lyssna

Denna är så fin och hemsk på samma gång

sovmorgon i morgon:)

Nu är denna sega dag över, puhh!
Douglas ska sova kvar hos mamma,
jag prata med dagis i morse och hon sa att många blev sjuka. Så då slipper jag gärna det. Så det är jag och Kevin, mysigt! Eller jag trodde att han skulle tycka det var mysigt, men han är så rastlös han vill leka med någon, även fast han har varit i skolan/fritids till klockan 4 och lekt med sina kompisar. Jag säger till han att han får passa på att leka i sitt rum nu, när han kan ha dörren öppen och det är ingen mini hulligan som kommer och förstör. Men det blir gött för mig i morgon, jag kan ha sov morgon till klockan 6,45;)

Appropå närvaro timmar i skolan, så kom min lärare fram till mig innan. Jag får gratulera sa ha. Jaha tyckte, jag fyller inte år tänkte jag, men då mena han att jag har inte varit frånvarande sen han påpeka att mina timmar var höga.

Ikväll är det veckans höjdpunkt och jag funderar på att åka iväg och köpa lite goda frukter som jag kan smaska på sen, men orka dra i väg...

Förresten, i morse på radion så prata de om dödshjälp och det fick mig att fundera på vad jag tyckte om det.
Jag tänkte så som så här, om det skulle ske någon i min närhet. Den blev sjuk eller någon olycka eller vad det än kan va. Att den iaf ligger respirator och inte kommer få ett bättre liv än att ligga där, och att man vet att den personen inte vill ha det så. Skulle jag göra allt i min makt för att få slut på lidandet.
Vad tycker ni?

Närvarande

Bara för att det har skett 2 mornar i rad så ska man inte tro att det är någon vana... Det är Douglas jag pratar om. Klockan 5 vakna han, pigg som en mört. Johan gick upp då med han, men jag gick upp nu och avlöste honom. Han skulle ut o gå.
Jag ska lämna honom hos mamma, jag vill inte få kräken hit. För det första så hatar jag det och för det andra så får inte jag vara borta mer ifrån skolan. Bara för att man inte får betyg utan omdömen, så går dem på närvarande. Man får max vara borta 100 timmar på ett läsår och jag har varit borta 76. En vecka gick bort den första veckan då när vi skulle till Mattila, sen försvann en vecka när vi var i Turkan. Sen har Douglas varit sjuk mycket och jag med, Så nu vill jag verkligen inte bli sjuk mer.

Det blir en lång dag idag, 8.30-16.00. Så jag kommer vara bra trött ikväll och Johan jobbar.

........

Grytan blev jätte god:) Köttet blev riktigt smarrigt, så man behövde knappt bita i det, för det smula sönder sig i munnen.

Jag var juh i Lidköping på sockerbruket, med skolan. Det var andra skolor där med, jag blev faktiskt lite intresserad att läsa något mer sen när jag är färdig med min utbildning. För att komplettera. Det finns sjukt mycket kurser, inom beteende vetenskap bl.a.

My och Alexandra.

Helst så skulle jag vilja lägga mig i soffan och titta på något bra. Men Johan tittar på Hockey och när det är paus spelar han PES. Känner inte riktigt att titta på det. Men i morgon är det min TV kväll, Desperata hemmafruar. Veckans höjd punkt.

Nä nu ska jag lägga mig bredvid Kevin, han har lite svårt att somna.

köttgryta

Just nu håller jag på med en köttgryta, hoppas den blir god, för den har puttrat i 2 timmar.

I den har jag:
Fläskfile
salt&peppar
buljong
citronskal
citrongräs
persilja
morötter o
lite grädde


Doggelito har somnat i soffan, Johan sover och jag bara är:)



Sockerbruket

Sov morgon idag med, Douglas vakna strax innan 7. Han satt i sängen och ropa -Mamma, sen så sjöng han Lilla snigel, akta dig. Kan man vakna på ett bättre sätt? Men det sjuka är att jag känner mig tröttare nu, än när jag går upp 5.30.

Idag är det ingen vanlig dag i skolan, jag och 3 andra ska åka till Sockerbruket i Lidköping i em och stå i en monter och presentera våran utbildning. Ska bli riktigt sköj, vi missar inget i skolan heller. För det är frilufsdag idag och det verkar inte bli så mycket med det. För det var bl.a längdskidåkning och pimpling och det lär juh bli svårt att göra, snön är juh på väg bort och isen är väl inte pålitlig.

Hepp nu ska jag skynda på lite, så Kevin kommer iväg till skolan.

Data beroende (nörd)

Nu har vi precis varit hos mamma, hon bjöd på kyckling. Mums!



Kevin sitter hela tiden framför datorn, så det är knappt att man får sitta här. Börjar fundera på om man ska införa en regel, på hur länge han får sitta där och när. Har ni något tips? Eller så ska man själv föregå med ett bra exempel och minska den lilla tid man får:/

Douglas har blivit så egocentrisk, som igår t.ex, så fick han en liten skål med popcorn. Så ville jag smaka, han blev så sur, så han nästan grävde ut popcornet ur munen på mig. När han och Kevin leker så blir han sur om Kevin leker med något, även fast han inte hade den i från början. GAH man kan bli tokig...

Som här... satt dem på locket tillsammans. Allt var frid och fröjd till en början, dem lekte att dem körde bil. Sen helt plötsligt, fick Douglas för sig att inte Kevin fick sitta där mer. Så han skrek, putta och tjuv nypte stackarns brorsan och kevin som tycker att det är kul att retas. Det kan bli ett jäklans väsen här emmelanåt.

Inte konstigt att man blir knäpp.

 

Hepp, nu väntar Kevin på datorn;)


21/3-10

Det första jag tänkte när jag vakna var - YES, vi klara det! Ingen mag sjuka:) Sen för det andra blev det lite sov morgon, lille man vakna klockan 7 och det händer inte allt för ofta.


Johan åker idag till Uppsala och ska se när Leksand spelar, han och 5 andra grabbar. Så det är jag och pojkarna idag. Jag bestämde igår att om inte Douglas blev sjuk så skulle vi till mamma, hoppas att hon bjuder på lite mat. Alltid skönt att få slippa att laga mat ibland.

Det regnar ute, annars brukar jag inte tycka om regn, men nu gör jag det. Allt för att få bort snön, så att våren kan komma.

Bandykillen

Det var riktigt skoj att se Kevin spela, mitt mamma hjärta dallra lite extra av stolt-het när han hade bollen.


Annars har det varit en lugn lördag. Jag och Douglas tog en promenad tidigare, då vi skulle hämta Kevin från ett kalas. Satte på mig skinnjackan och hade vår känslor. Man ser t.o.m gräset nu, t.o.m våran altan ser man. Det blir bättre tider:)

Till Johans förtjusning har Nina´s pizzeria börjat med hemkörning, så han tog en kebab pizza till kvällsmat. Jag hade precis sugit i mig en smootie, så pizza var inte så lockande.


Än så länge har Douglas klarat sig ifrån kräken och jag hoppas att det förblir så... men men det visar sig i natt, så i morgon kan jag andas ut.

Nu ska jag fortsätta att slöa i soffan.

Sorry

Det var ett bra tag sen jag satt här o skrev, men nu känner jag verkligen att jag sakna bloggandet. Är det som en drog?
Det har inte hänt så mycket sen sist, förutom att tankarna är på flytten som ska ske snart, har vi tur så redan 1 april. Så jag möblerar huset i tankarna och det blir så fint, vilka tapeter vi ska ha och även färg. Nya möbler vill jag oxå ha. Sen så är det även en praktisk sak som behövs innan hösten, luft vattens pump eller något liknande (eller vad det heter).
Idag så ska jag åka och titta på Kevin när han tränar innebandy, han börja för 3 veckor sen. Han är hos sin pappa, men jag vill åka och titta iaf, för det är sista gången.

Annars så väntar jag på att Douglas ska bli magsjuk, för när jag hämta han igår, så hade det varit någon som hade spytt, så jag inhandla vitpeppar korn. Säkerligen en myt, men tror jag riktigt starkt på det, så funkar det nog;)
Som ni säkert vet har jag en "sjuklig" fobi för det. Men jag tror att jag tycker det är värst att vakna till det, för som i natt har jag  inte sovit många timmar, för varje nytt andetag lilleman tog, så lyssna jag. Sen så gnällde han även en stund, men innan jag insåg att han antagligen var hungrig så hade jag målat fan på väggen. Men han var väl hungrig, för han hade inte ätit så bra kvällsmat.

Men jag tror att om Douglas blir sjuk så kommer det ikväll eller senast i morgon förmiddag, hatar att vänta, det är som att vänta på jultomten, fast obehaglig väntan.

Nu ska jag bli bättre på att uppdatera, det ska väl inte ta 2 veckor till nästa gång;)

Föreläsning...

Idag har vi temadag i skolan, lika behandling.  Det kommer en författare som ska föreläsa. Ronnie Sandahl, han skriver oxå krönikor på Aftonbladet.
Han har även skrivit denna bok:


Det ska bli jätte intressant, hoppas jag iaf.
Vi slutar senare idag, 14.30 och det tänkte jag inte igår, för jag har ingen matlåda. Så det måste jag fixa, nu!

När jag skulle lägga mig igår låg jag bara o tänkte på hur man kunde göra i huset, vilka tapeter, möbler osv. För det ända som behövs att göra det är lite tapetsering/målning. Så vi får våran egen prägel på det.

Vi kan juh i stort sätt flytta in när som, men vi väntar tills hyresgästerna kan flytta in hit. Dem ska försöka att bli av med deras så fort som möjligt.
Men jag ser inte fram emot att packa och flytt städa, lika bra att packa det man kan nu, så blir det inte lika mycket sen.

Husägare

Det har inte varit så mycket skrivande det sista, har varit lite mycket.
Förra måndagen var det visning på ett radhus som vi var intresserade av, men vi missa den visningen.
På tisdagen gick jag in på nätet och skulle kolla när nästa visning skulle ske. Men det var ingen och budgivning var redan igång. Vi fick en visning den kvällen, på onsdagen var vi med o budade. På torsdagen var vi "vinnarna".
Så ödet var verkligen på vår sida, i söndags kväll hade vi fått hyresgäster till våran lägenhet.

Idag blev papprerna på skrivna och jag känner att jag kan dela med mig av våran stora nyhet. Husägare


Huset ligger bara några få meter ifrån Kevins skola och Douglas dagis, kan det bli bättre?

Ha det bäst, allesammans

RSS 2.0