Vispa vispa

Douglas har inte haft någon större energi idag, men det passa mig perfekt. Det har varit en riktig slappar dag, med mys i soffan. Även idag så har han ätit dåligt. Så jag gjorde pannkakor nu på kvällen och det fick han i sig. Han var duktig på att hjälpa till med:)

Just det, ägg ska det vara i


Och vispa lite ja


Sen så måste man smaka med;)


Smasken


Nu så verkar han vara pigg igen, för jag hör hur Kevin pustar och stönar i soffan, då Douglas håller på och stänger av Bolli hela tiden.
Nytt ord som Douglas har börjat med. - Bompa och pekar på TV:n. En Tv fantast till i familjen.
Snart är det natti natti för hans del, guds så skönt, strax där efter ska Kevin i säng. Vare sig han vill eller inte, vill ha lite egen tid. Är lite trött i huvudet känner jag.

Ibland är det skönt med lite bärhjälp


host medicin

Så som jag hade kämpat igår att Douglas skulle äta/dricka och när han väl fick i sig lite mat blev jag jätte glad. Men när han låg och sov så hörde jag att han hade en riktig jobbig hosta. Så jag tänkte vara smart och ge han hostmedicin i sömnen. INGEN bra idé, han spydde upp allt. Så det var bara att städa upp, byta lakan osv.

Kevin ville sova i min säng, så jag la mig bredvid honom. Vi körde en lek om oss i familjen. Douglas är bra på rivas, osv. Vi sa saker som alla är bra på både sanna och lite ironi. Så på mig sa Kevin att jag var bra på att skälla, jaha. Sen så sa han även att jag är bra på att vara snäll. På Johan sa han att han vara bra på att spela TV:spel. Hahaha lite kul att höra. Så efter 10 minuter så var det jag som var trött och ville sova. Bra sömn medel.

Nu sitter barnen och tittar på bolli.


Idag så blir det lugnt. Skönt med skola igen i morgon.
Imorgon börjar den kortaste månaden, Februari på 28 dagar, skönt faktiskt. Jag börjar längta till våren.

Hans

Och vinnaren blev...


Under tävlingen till 2:a finalplatsen, var jag så spänd. Så jag tog väl bara 3 andetag, hoppades så på Sanna.


3 strikar

Bror David och "kusinerna" Annalinea o Ellenfrida kom hit 10 i morse. Lite kaffe drickande och en trevlig pratstund fram till klockan 12.30, då vi begav oss till "byn". Dumpa först av Douglas hos farfar. Käkade pizza på Viktoria, sen när vi var mätta och belåtna begav vi oss till bowlingen och tog på oss dem snygga skorna.

Efter 1 timmes bowling och 3 strikar för min del:) Så var det time att ta farväl.
Det var första gången kevin spelade, det gick väl bra. Konstigt att det inte blir bucklor på golvet, det blir en j*drans smäll ner på golvet, sen så tar det nog en halv minut tills klotet kom fram till käglorna. Men kul hade vi!
Vinnaren blev Ellenfrida på 9 år.


Handla lite lördags godis till Kevin innan vi hämta sjuklingen. Han har varit riktigt hängig idag. Knappt ätit nånting, inte ens saft.
Försökt att lura i han glass, köttbullar, smootie. Men han var inte pigg på nåt. Då blir man lite orolig, men nu så har han fått i sig 5 köttbullar och saft. Då kan man andas ut.

Gissa va Kevin gör? 5 poäng till den som gissar rätt.


Yes Yes

Det var riktigt kul att gå till skolan igår,när alla sen var glada att det var helg. Så tyckte jag att det skulle bli tråkigt, jag har juh varit hemma så mycket det sista, sen så jobbar Johan hela helgen. Så det här kommer inte kännas som någon helg.
Men iaf så hade vi utvecklingspsykologi och disskuterade spädbarnstiden 0-2 år, Den fysiska utvecklingen. Jag tyckte det var intressant, antagligen för att jag är mitt i den med Douglas. När vi prata om när dem börjar gå, så sa en kille i klassen som inte har barn. Att han har en kusin som har barn som gick i en kvadrat med hjul under, en gåstol alltså. Det var lite gulligt.

Jag köpte igår ett fynd, hahaha. Nostalgi diskmedel, gamla flaskan av Yes.


Idag så ska jag bowla med Kevin
. Min brorsa ifrån Stockholm kommer, så han och barnens kusiner är i Skara. Så dem fråga om vi ville med. Douglas lämnar jag till hans farfar, för det första är han fortfarande sjuk och för det andra så skulle man inte kunna ha han där. Han skulle nog bara springa på banorna och göra konster.

Ikväll är det La finala
på robinson, oj vad spännande. Jag hejar på Sanna och även Mats, tycker att dem är riktiga Robinsonar.


Han blir så röd om kinderna när han är sjuk, han är som ett stoppljus.

liten som har feber

Skola idag för min del, tjohoo! Jag har sovit gott inattt, förutom lilleman som har gnytt lite. Han fick feber igår eftermiddag.

Men efter lite alvedon blev han så här pigg:

Bygger ett berg av konservburkar...

Jag är laddad för denna dag, utvecklingspsykologi hela dan.

sms

Det blir ännu en dag med Johans stora, sköna och snygga mjukis byxor.

Jag trodde och hoppades verkligrn igår att jag skulle skulle orka med skolan idag. Men natten sa tvärtemot.
Jag hade svårt att somna, sen så vakna jag vid 2 och hostade och hade ont i halsen. Sista gången jag titta på klockan var den 03.33. It´s sucks

Skickade sms till My innan, skrev att jag inte kommer idag. Så fick jag ett så gulligt svar:

Man känner sig mycket friskare när man läser detta:)

Hej mitt vinterland

Snön den vräker ner, så här långvarig har inte vintern varit på länge. Så jag har inte hjärta att klaga, men jag längtar till våren. Våren är nog den bästa årstiden. Första dan man känner att man kan gå utan en tjock vinterjacka, när trädena börjar bli gröna fåglarna kvittrar osv. Ni förstår, helt underbart!

Men om vintern håller på så här, så kommer Johan att bli den nya Gunde Svan. Så många gånger som han har kunnat åka längdskidor denna vinter:)

Vill vara ifred!!!

Har hämtat Kevin på fritids, han gick raka vägen in på sitt rum och ville kolla på film. Men det är lite synd om han ibland, Douglas vill juh jämt vara där Kevin är. Men just idag så ville Kevin kolla på film i lugn o  ro. Då står Douglas utanför hans dörr och skriker, visst så öpnnar han hans dörr men när både jag och Kevin har sagt NEJ till honom X antal gånger så fattar han efter ett tag. Men tills dess är det skrik från dem båda.
Det är inte lätt att vara storebror alla gånger, men det är nog inte lätt alla gånger att vara lillbrorsan heller.


Jag undrar hur många gånger man kan nysa på en dag?
Sen så mycket man kan snyta sig, tar snoret aldrig slut?
Prodeceras det hela tiden eller?





Karibien

Läste Mias blogg och hon skrev att det är Robinson i kväll, hade inte jag någon aning om så det tackar jag för att hon skrev:)
Min kväll räddad.

Jaha Rubrik var det....

Nu är jag riktigt utråkad, men har ingen lust att vara i skolan och vara hängig.
Men jag har inte samma konstiga känsla i kroppen som jag har haft dem tidigae dagarna, nu har bara förkylningen blivit ett snäpp värre, men hellre det än den otäcka känslan i kroppen. Jag var öm i varenda led och muskel och när jag rörde mig var det som det snurra till i kroppen. Låter knäppt, jag vet.
Men men skola i morgon annars blir jag knäpp av tristess.

Lycka för mig är när Johan är hemma och inte jobbar dygn. La mig igår kväll på hans vänstra arm/bröst, hörde när hans hjärta slog och man får en sån där underbar känsla "Älskar-Kärlek-Trygghet". Jag som annars bara kan ligga så i några få minuter, för jag kan inte somna för tätt ihop. Men nu jobbar han igen, har svårt att sova när han jobbar, inte för att jag är mörkrädd eller så. Men det är nog tomheten, jag har svårt att somna, drömmer konstigt och vaknar stup i ett.
Nog om det....

Nu ska jag försöka göra lite nytta så som städa golv. Har inte orkat det sista.

Honney...

Nu väntar jag på att Johan ska komma hem med halstabletter och honung, hade ingen ork alls igår och handla det. Men nu så fixar ♥ det. Sen ska jag bara lägga mig ner i sängen och dra täcket över huvudet.



26 januari

Känner mig lika orkeslös idag, alldeles öm i kroppen. Men det konstiga är att jag inte har feber eller jag tror att jag inte har iaf. Hosta nyser och taggtråden är kvar. I hate This

Kevin får gå till skolan, men Douglas var snorig och rosslig i halsen igår, men nu är det full fart på han när han står vid diskbänken;)


Johan kommer hem sen klockan 9, skönt! Då ska jag bara ligga ner och kurera mig. Kanske ska skaffa en liten bjällra, som jag kan ringa med och bli uppassad.

Nu ska jag kika vidare på nätet.



taggtråd

Min hals känns typ som den reklamen när spagettin är som taggtråd.
Men men, barnen är pigga nog. Douglas retar gallfeber på Kevin när han sitter vid datorn, så det blev ett j'drans liv här innan. Och jag känner mig helt matt i kroppen och jag orkar inte ta tag i deras "bekymmer".






Nu ska jag göra en hinderbana till Kevin, som han har sett på bolli.

tjock i halsen

Idag så är vi hemma. Barnen är sjuka, hostiga. Jag är tjock i halsen, snorig och ont i huvudet. Vill bara lägga mig under täcket och gå upp och allt känns bra.
Jag sov inget bra inatt, själv så vaknade jag stup i ett att jag hade ont i halsen, sen så hörde jag varenda gång Douglas hosta. kevin vet jag inte hur det gick för inatt (han ligger juh i andra änden av lägenheten) men igår kväll så sa han att han hade ont i halsen och så snörvlade han hela tiden.

Jag titta på Blåsningen igår, gud vad jag skratta åt David Hellenius, han var på Yoga kurs och skulle träna andning och då härma en apa.

Hörs senare


Robinson

Godmorgon!
Vakna med att jag känner mig rosslig i halsen och tung i huvudet.
Idag blir det lugnt, Johan ska hjälpa sin kusin att flytta sen och det är jag glad att jag slipper. Hihihi.

Titta på Robinson igår. Jag tycker verkligen att Sanna är duktig, eller så är det för att hon kommer ifrån Skara.

Sen så är det juh lite kul att hon tog med smink som en personlig sak, när dem andra tog något mer användbart på en öde ö.

Hepp nu ska det drickas kaffe

Äventyrsbadet

Idag så har vi blivit rena i Skövdes nya äventyrs bad, Kevin följde oxå med♥
Johans kompis Gustav följde med och hans flickvän A och hennes två söta barn. Pojken är ett halv år yngre än Kevin så dem fann varandra riktigt bra. Hennes dotter var 9 och tyckte det var kul att leka med Douglas. Hans flickvän var riktigt trevlig, hoppas att vi träffas snart igen.

Jag gillar människor som är lätta
att ha att göra med, att man inte känner sig stel. Äventyrsbadet får höga betyg, visst det såg inte stort ut till en början, men det räckte gott och väl. Stort Plus att det är salt i vattnet, roliga kanor och ett litet "vattenpalats" för dem små.

Efteråt åkte vi till Max, men
vi satt i bilen och åt, för Douglas somna i bilen. Han var så trött, så det var bäst att han fick sova lite. Hör och Häpna, Kevin är inte stor i maten men idag åt han upp hela burgaren och alla strips. Sen ville han sova hos sin pappa så han kommer i morgon som det var tänkt ifrån början.


»Är det lördag så är det, även för dem små«


Min påse kommer fram sen till Robinson, hmmm om inte Johan har ätit upp allt innan GRRR;)

Bra låt!


pulka och fåglar

Som sagt... jag var juh väldigt rastlös igår. T.o.m Douglas tyckte att det var tråkigt här, så han började att rycka i sin jacka och ställa sig vid dörren. Så det var bara att ta på han sin stora overall och pallra sig ut.



Drog han i pulkan runt hindsbo, stanna till och mata fåglarna. Han blev ståendes där en stund, han tycker dem är så fachinerande. Jag tycker mest att dem är äckliga, iaf nu när det är vinter. Dem blir så på, bara för att dem är så hungriga.
Där kommer en annan fobi fram som jag har. Fåglar! Eller mest är det om man är ute och så hör man flaxande och kraxande ifrån himlen så tittar man upp och det är alldeles svart. Då är det ett stort gäng kråker som flyger iväg. Det gör så jag får rysningar.

Igår så installera jag Voddler och kurade ner mig i sängen och kollade på 88 minuter

trök trök

Vad utråkad jag är.... blä. Inget att göra. Douglas mår bättre, men ändå, det finns nada att göra. Johan jobbar. Jag har redan städat, så det kan jag inte roa mig med.
Imorgon blir det badet i Skövde, hela familjen. Då är det nåt som händer iaf.
Ååå nu kom jag på att han hade fått en inbjudan till Voddler, det kanske man ska fixa till innan kvällen kommer. För något bra på Tv:n kommer det väl inte vara.
Är det någon som har Voddler? Vad är det typ för filmer?
Insåg innan att vi har betalat för mycket till barnomsorgen, så nu har jag ändrat det.  Så det blir bara hälften vi ska betala. ME LIKE!

Nu ska jag fortsätta att tröka;)

sjuker

Douglas hade feber igår kväll, så jag får vara hemma med honom.
Men sen så vaknade han igår klockan 21 och somnade inte förrens 23.30. Så just nu så sover han.
Nu ska jag surfa vidare innan han vaknar, skriver mer sen.

sekter...

Pedagogik och religion idag då... Vi började att diskutera Vad Är Sekt? i små grupper på religionen, en väldigt intressant sak att diskutera. Alla definierar inte på samma sätt, man har sina olika uppfattningar och det är då det är roligt att diskutera.
Annars har det inte hänt så mycket, Douglas sov när jag kom hem efter skolan, Johan hade juh badat med honom på badhuset. Så jag passade på att ta en smörgås och sen ta en power nap eller ja sten sov i en timme:)

Hoppas det är något bättre på TV:n idag, tycker inte det har varit något sevärt det sista och Handbollen är juh spännande tills man inser att Sverige inte är så bra:/

Lek o lek

Godmorgon.
Igår så hade vi kommunikation i skolan, ett intressant ämne tycker jag. Prata bl.a om aniktens grundliga utryck, glad, rädsla, hat, förvånad, jaha vad var det mer? Lite tidigt nu känner jag. Det är iaf 2 till.
Efter skolan så träffa jag och My en kvinna som hjälpte oss med några frågor i arbetet Kommun. Skönt att få det gjort och att vi äntligen hitta rätt person:)
Igår kväll så åkte jag och Douglas till Josse, det var ett tag sen jag träffa henne. Ojoj vad hennes lilltjej hade vuxit likaså som Josses mage (bebis i april). Douglas var blyg den första timmen, men sen så kom han igång och börja leka både med stor pojken och tösen. Så det var knappt att jag kunde ta han där ifrån, hahaha.

Jag har juh varit osäker på om vi skulle byta tillbaka våran nya kamera, för att den inte uppfyllde mina förväntningar. Så jag har inte änvänt den så mycket, men jag har inte hört något, så jag bjuder på lite test kort vi tog med den.

Douglas är glad att bli fotograferad...

Jag är väl inte lika glad:/

Kevin blir överaskad när han kommer hem ifrån sin kompis.

Ha en bra dag allesammans, idag är det tosdag, men snart så är det helg.

Onsdag 20/1

Godmorgon!
Gud så skönt jag sov i natt, även fast jag gick o la mig innan 10 igår så var det segt att gå upp när klockan ringde 6.40.
Idag ska vi ha möte och kommunikation i skolan, sen slutar jag 12.20. Skönt att det inte är så lång dag.
Först ska jag lämna lilleman till svärmor, så får Johan hämta han där när han slutar vid 9. Undra hur länge han ska vara ifrån dagis?

Nähepp, nu få jag allt sätta fart:/

Magsjuka-No Thanx

Det gick bra med sprutan för Douglas del, han var bara arg och ledsen dem första 5 sekunderna.
Men det blev inget dagis för han, för när jag kom dit stod det på tavlan Det går maginfluensa på avdelningen! Fröknarna där vet min skräck och förstod mycket väl att jag ville hellre lämna han till mamma.
Jag tänker som så här: Får vi magsjukan, så får vi. Men kan jag undvika det så gör jag juh helst det. Tur att mamma kan allt som oftast;)

Stress till skolan, det var inte mycket vi gjorde, vi är indelade i grupper och jobbar med kommuner och deras fritids verksamhet jag och min grupp har Skara, då det ända som är kvar är att intervjuva någon som är politiskt insatt i fritiden eller tjänsteman, men det var inte det lättaste att få tag i, har nog fått 5 olika namn.
Men idag så hade jag fixat möte med en kvinna som var chef för han som är föreståndare på fritidsgården. Jag och My åkte dit, men hon kunde inte hjälpa oss med våra frågor, men hon var så gullig och kollade upp vem vi kunde prata med och bokade tid i morgon.

När jag och Douglas kom hem städade vi, han var väldigt hjälpsam att plocka ur diskmaskinen. För varje bestick han gav mig sa han tack.
Men sen när det var dax att plocka i, var det inte lika lyckat, han ville fortfarande plocka ur de skitiga besticken och ge mig;)

Ikväll blir det lugnt, Johan jobbar, Kevin hos sin pappa. Douglas somnar i tid och jag kan bara slappa i soffan.

Svinspruta nr 2

Idag så ska jag till BVC med Douglas så han kan få sin 2:a spruta. Så jag blir lite sen till skolan.
Har varit och lämnat Kevin i skolan, sen ska han hem till sin pappa. Så nu får jag inte se han förrens på söndag. Men han tycker det är så kul att få vara där och framför allt tror jag att han tycker det är skönt, ingen lillebror som ska försöra hans lego, få 100% uppmärksamhet ifrån dem vuxna.

Fick kameran igår, jag är inte riktigt nöjd, även fast denna var "dyrare", så är det inte samma finesser som den gamla. Där jag kunde redigera korten direkt i kameran, typ som ändra till svart/vitt, zooma in ett kort och spara det så. Vi ska ringa Elgiganten och se om vi kan få någon liknande eller samma märke.

Ny vecka

Hej hallå!
Nu är helgen över och en ny vecka har börjat. Jag har juh inte vart det piggaste som har gått i ett par skor idag...
Det var ingen sjuka Kevin hade, bara för mycket godis.
Jag har tänkt på en sak efter fredagens fest, Varför är man så dum att man köper en Smirnoff Ice ute på krogen för 65 kr st, när den kostar typ 20 på bolaget? Det är sjukt vad krogen tjänar på fulla människor.


Johan är nu på väg till Skövde och ska hämta en system kamera, våran gick juh sönder strax innan jul. Så vi får en ny ist för att dem lagar den. Äntligen en kamera, vad jag har väntat.


Den här cykeln står utan för min skola, det ser inte ut som den har använts på ett tag om man tittar på istappen som hänger på styret;)

Fest och spya men inte samtidigt

Festen hos My i fredags var jätte rolig, det var inte alla i klassen som kunde komma. Men det var Frida, Terese, Eva, Alexandra, Dejan och Marcus och sen kom min kompis Hanna oxå, hon var barnledig som inte händer allt för ofta. Vi gick till Bowlingen, först var jag lite skeptisk trodde att det inte skulle vara något folk. Men det var det:) Alldeles lagom med folk.


Igår var en slappar dag, skönt att bara dega och gå i mys kläder hela dan.
Kevin spydde igår kväll, men jag vet inte om det är den j*kla sjukan som har kommit eller om det är för han åt så mycket godis och mindre mat. Han åt lite smörgås efter och fick behålla det, får se hur det är när han vaknar.

Funkar igen

Dagen igår bara rusa iväg. Efter skolan så skulle jag på möte, så jag lämna barnen hos svärmor. Det tog en timme ungefär.
Var hemma 16.30, då började jag att installera det nya modemet. Det var inte det lättaste. Jag var tvungen att flytta våran telefon och krångla. Det tog 2 timmar och då var det helt plötsligt kvällen och jag skulle göra i ordning barnen för natti natti.

Ikväll ska jag till My, det kommer lite andra ifrån klassen med. Party party, men jag har ingen aning om vad jag ska ta på mig än... Kanske köper något nytt:)


inget internet

sitter i skolan just nu, internet funkar inte hemma.
Märkte det i går morse men hann inte att ringa och fixa då.
Jag o Hanna storhandla igår. Gud va bra man mår när det är fullt i kyl o frys.
Nu måste jag tillbaka till lektion, men då vet ni varför jag inte har bloggat på ett tag. Men jag kommer tillbaka då nätet funkar hemma.

Skövdes stad

Det har varit en rolig dag idag... Vi är indelade i 3 grupper i klassen, så fick vi en lapp med 12 ord, typ som kärlek, hat, invandring, handikapp glädje osv. Så skulle vi åka till en stad och ta kort på nåt som presentera orden.
Vi fick Skövde. På kärlek tog vi bion, Hat - dagens löpsedel Glädje - julgranen utanför commerce.
Så jag var bra frusen efter denna skoldag.

Hade tänkt att träna i morse, men när jag steg upp kände jag att jag hade världens träningsvärk i benen, värre än igår. Kunde knappt sätta mig på toan.

Kevin brukar gå in i vårat rum och sitta vid den stora datorn. För att han ska få vara lite i fred ifrån Douglas, för han når inte upp till det handtagen. Men nu ni... drar han köksstolen till dörren och öppnar. Så Kevin är inte så nöjd nu.

En liten flicka

Ojojoj nu drar det i mina äggstockar, Hanna har fått en liten flicka i natt och jag var där nyss och hälsa på.
Hon var så liten och söt, så jag drömde mig bort för en liten sekund att jag låg där med en liten till. Men back to real... Jag har 2 huliganer, jag pluggar... men det var mysigt att snooza på en bebbe

Min dag

Hej hej, vet inte vad som har hänt med bärbara, allt är inzoomat. Jag får styra med musen runt om skärmen, för att ha koll på allt. Tror att det är lilleman som har kommit åt nåt och jag vet inte hur jag får tillbaka det, har testat lite men data kunskaperna är inte så stor.

Vi har haft lite inledning på socialpolitik, det här kommer att bli ett roligt ämne, kommer att vara mycket föreläsningar och studiebesök.
Dagen avslutades med gympa och set var styrka som gällde idag. Det gynnade inte mina ben som redan har träningsvärk.
Märker när jag kommer hem att darling har vikit tvätten, vad glad jag blev.

Gjorde iordning biffar
och stekte upp, dem blev riktigt bra må jag säga, annars tycker jag att det blir så torrt när man gör biffar av rent nöt. Men idag blev det bra.

Kevin gick över till tjejerna
och lekte, då passa jag på att plocka i hans rum lite, var nog säkert 1000 lego bitar på golvet. Om det inte skulle varit så dyrt med lego, så skulle jag kastat det.



En gammal goding

En bra remix

jaha måndag igen

Jaha, måndag morgon... känner mig inte motiverad för detta. Tänk om det skulle vara helg en dag till?!
Nu ska jag snart väcka liv i Kevin, som börjar skolan idag. Det blir nog inte lätt att väcka honom, men när han inser att han ska få träffa sina klass kompisar så är det nog lite lättare.
Måste juh säga att Kevin var med i tidningen, slutet på december, där dem frågade - Det bästa som hände 2009?
Kevin svarade - Hmmm det var när jag börja skolan. Gulleplutt

I skolan så är jag inte riktigt säker på vad jag har... tror att det är ledarskap och gympa.

Tänkte att jag skulle dra Kevin på boben till skolan och ha Douglas i vagnen. För Douglas ska jag inte lämna förrens 9.30. Så det blir en härlig uppstart på denna dag.

Charmtroll

Efter städningen hann jag med ett träningspass, det kändes riktigt gött idag.
Svettig och benen bara skaka under mig.


Sen var det dax för mina hjärtegull att komma hem, nu ligger båda i sängen. En sover iaf, Kevin är jag osäker på.

Jag tittar på charmtrollen i från Köping, gud vilket härligt gäng det är, man blir så glad i hjärtat av dem.

Svettigt

Jag gick och hämta Kevin tidigare, drog han på boben och körde Douglas i vagnen. Gick till Willys och handlade, kan lova att jag var dynge blöt under kläderna pga all svett, det var riktigt jobbigt.

Mina underbara pojkar, som gör sin mamma så svett.

Svärföräldrarna ville ha kidsen lite, då passar jag på att städa. Jag tycker inte att jag gör något annat än och städar, men ändå så är det rörigt o stökigt. Kevin tycker att jag städar varje dag. - Men måste du städa varje dag? Jo det måste jag när det bor 4 grisar här...

Hepp nu måste jag fortsätta att städa, innan mina kultingar kommer hem;)

Trött

Godmorgon!!!
Var inte alls pigg när jag vakna klockan 6.30, drog mig i sängen till 7 då Douglas inte ville ligga kvar o gosa med mig längre:/ Förflytta mig till soffan, sätte på TV:n och Douglas lekte med sina saker. Jag känner mig trött och grinig,ingen bra start på dagen, hoppas det vänder för så här vill jag inte att dagen ska fortsätta.
Kevin kommer juh hem klockan 11, tänkte att jag skulle hämta han. Då kan jag dra han i boben, då får båda ungarna frisk luft + jag får lite motion.


Smygbröllop

Vill även passa på att gratulera min vän Fru Hanna Malmqvist, som har gift sig i smyg.
Jag är så glad för er skull!!!

Bild lånad från Google

Nötkött

I förmiddags åkte jag o Douglas till mamma, jag kopplade av i hennes massage stol medans Douglas lekte med hundarna. Han älskar verkligen dem hundarna och dem honom. Han kan göra precis vad han vill med dem och dem säger ingenting, sitter på deras ryggar, drar i öron och svans.
Mamma bjöd på lunch och choklad kaka till efterrätt.
När jag kom hem var det bara att bära in Douglas till sängen. Mina svärföräldrar kom med 10 kg nötkött, som dem bjöd på, det tackar man inte nej till när man är en fattig student;)

Packetera in det och fyllde frysen med, hann även med en power nap.
Nu så "diskar" Douglas, är egentilgen inte så förtjust i det efter att han har ramlat och nästan bitit av sig tungan. Men det får gå, tänk bara sen om det håller i sig, vilken hjälp jag får då i köket.

Ursäkta att det är så dåliga bilder, men mobilen tar inte bättre kort inomhus.

lingon

Igår i skolan, så lärde vi oss vad man kunde ha som uppvärming för äldre/pensionärer inte så givande för min del, för det är inte den generationen jag vill jobba med. Sen var det olika lekar vi testa på, det var roligare:)

Efter skolan så la jag mig på en gång, hade sån jäkla mensverk, märkte när jag kom hem att det fanns varken ipren/alvedon. Så det var sängen i fosterställning som gällde, Johan fick hämta lillen.
Igår var en slappar dag.


Idag så vakna vi vid 7 tiden, träna framför Dvd:n, men kände mig inte riktigt motiverad men genomförde det ändå.
Johan är på väg till jobbet är borta ända tills måndag morgon, sova själv i sängen är inte så kul, jag tror att det ska vara riktigt gött att få bre ut sig hur man vill men sen när natten kommer så känner man sig lite ensam o kall där;)

Nu ska jag surfa vidare

fredag

Idag är det fredag, tjoho. Det blir lek i skolan, praktisk ledarskap lek.
Sen helg igen.
Men nu måste jag rusa, har blivit tidsoptimist, måste göra iordning mig och lille man och vara på dagis om en halvtimme.

kvällpromenad

1 tim 45 min kvällspromenad med Hanna, bränner gott om kinderna nu. Jag hade termobyxor och tjock vinterjacka på mig, utan det så hade jag nog inte stått ut så länge i kylan.
Nu ska jag ta mig en kopp te och krypa ner under filten.

Fisken i vattnet

Det var en lugn skolstart, kanske inte så givande, men ändå.
Det var upprop och sen var det lite genom gång hur/när finnarna kom till Sverige, sen så prata vi lite om vår klassresa som ska ske i Maj till Finland.
Hämta Douglas på dagis, han trivs som fisken i vattnet på dagis. Men han var lite blyg i morse när han skulle gå in, det var juh trots allt ca 3 veckor sen han var där. Men det släppte fort, det var knappt att han ville följa med mig hem.
Nu har jag skickat in min studieförsäkran, så förhoppningsvis får jag pengar i början på nästa vecka.

När man bloggar passar barnen på att hitta på bus... Douglas hade fått tag i tuschpennor och ritat på bänken så nu ska jag städa bort det.


SkolStart

Då var det dags att komma i rätt rutiner igen, lilleman till dagis och jag till skolan.
Gick upp 7.45 i morse, startade dagen med kaffe och träning. Har nu ätit frukost och ska snart göra mig iordning.

Skriver mer sen, känner att jag börjar få ont om tid:/

Gosefilten o Jag

Nu har skrutten kommit hem, hann med städning och träning a la DVD och dusch.
Värme ljus i hela lägenheten, hoppas att det får upp värmen här inne, det drar så kallt ifrån fönstren.
Sen är det soffan som gäller när Douglas har somnat, inget tjat ifrån Kevin ingen Johan som har andra åsikter om vad som ska ses på Tv:n. Bara jag och gosefilten och tv kontrollen.

Vi börjar inte förrens klockan 10 i morgon, jag som trodde att vi börja 8.30. Så det blir sov morgon i morgon med, JIPPPIIII!!!!

Jag saknar min kamera

Gosefilten o Jag

Nu har skrutten kommit hem, hann med städning och träning a la DVD och dusch.
Värme ljus i hela lägenheten, hoppas att det får upp värmen här inne, det drar så kallt ifrån fönstren.
Sen är det soffan som gäller när Douglas har somnat, inget tjat ifrån Kevin ingen Johan som har andra åsikter om vad som ska ses på Tv:n. Bara jag och gosefilten och tv kontrollen.

Vi börjar inte förrens klockan 10 i morgon, jag som trodde att vi börja 8.30. Så det blir sov morgon i morgon med, JIPPPIIII!!!!

kallt

Det har varit en riktig slappar dag idag för mig o barnen. Men klockan 3 så åkte Kevin till sin pappa och Farfar kom och hämta Douglas, barn ledig i 3 timmar.
Jag passa på då att åka till Willys, men jag gillar inte riktigt att köra när det är så halt. För det första så tar det sån jädrans tid att skrapa rutorna, fryser fingrarna av sig fast man har vantar. Väl ute på vägen så kör man lungt, men ändå får man sladd då blinkar sladd lampan (eller vad den nu heter) Som om jag inte skulle känna att hjulen lever sitt egna lilla liv under bilen. Kör lungt till korsningen, fast man har bromsat i tid så glider den ut, man bara ber till gud att det inte kommer nån.
Kanske bara jag som har detta problem, hahaha! Och Johan, om du läser Din bil är hel!
Nu sitter jag inne i värmen med en kopp kaffe, det är sönare att vara inne när det är så kallt.

Ska ta och röja lite innan lilleman kommer hem... eller ska jag slappa i soffan?
Återstår o se.

röd dag

Synd att detta är sista dagen på ledigheten, nu när det börjar bli så skönt att sova på mornarna. Douglas vakna 7.30, men jag var så seg skulle gärna legat kvar en ½ timme till. Men i morgon är det väckarklockan som väcker mig.

Träningen idag bestod av 120 sitsups och 60 benlyft på vardera ben



Det snöar ute oxå, det ser så mysigt ut men det är svinkallt. Bäst att vara inne.
Måste handla blöjor oxå, hoppas att det är öppet, fast det är en röd dag.

Johan har åkt till jobbet, kommer hem i morgon bitti, sen går han på lördag morgon och hemma igen måndag morgon, detta är hans långa vecka. Det är rätt så skönt när han jobbar dygn så, känns som han är hemma mer, för nästa vecka gör han bara ett dygn.

Hörs senare...

Kallsås

Det var riktigt kul att träffa My igen, hon bjöd på kassler, potatis, rivna morötter och kall sås. Den kalla såsen ska jag snoka lite närmare vad hon hade i, mumma vad gott det var. Sen slappa vi i soffan och prata lite. Gud så gött det var att slappa i en soffa efter man hade ätit, det är man inte vad vid hemma där det går i 120.

Det känns i min kropp att jag har gjort övningar som jag inte är så van att göra. Det gäller bara att hålla motivationen uppe i minst 2 veckor, sen går det på rutin och man känner att kroppen mår bra. Annars är det lätt att tappa intresset efter nån vecka, But not this time!!!

Ikväll så är det slappar tid, vill se paradise ikväll, får se om min kära sambo tycker det med. HIHIHI

Bra start på dagen

Douglas vakna 7.30, då blev det en halv kopp kaffe, byta bajs blöja och träning a la DVD. Skönt!
Snart kommer Johan hem. Mina planer i dag är att träffa My, ska bli riktigt kul. Är juh van att träffa henne varje dag när det är skola och nu har jag inte träffat henne sen en vecka innan jullovet.

Nu ska jag käka frukost, skriver mer sen

Dummaste jag läst

Det här är det dummaste jag har läst på länge!!!!
Tur att Johan inte är någon fransman, där 4 av 10 är otrogna.
Vadå visa sin kärlek genom att vara otrogen? Fattar inte vad hon tänkte där den forskaren...
Nu ska jag inte irritera mig över en dum artikel.

Träna med DVD

Idag så har jag handlat med mamma, städat ur julen och all barr och tränat.
Träna med hjälp av en DVD, kände mig lite dum måste jag erkänna. Men gött var det att röra på kroppen, tänk om nån skulle komma när jag låg där svettig och dan på golvet hahaha. Douglas var till stor hjälp, låg på min mage och skuppa.


Ikväll händer det inte så mycket, jag och barnen är själva, Johan jobbar tills imorgon.

sovmorgon

Douglas sov till 8.45, helt otroligt! Visst så vakna han först klockan 6, men han somna om. Helt underbart att få sova, men jag vakna 7.30 utav att jag fick sms. Kunde då ej somna om, men jag känner mig utvilad. Det här kommer bli en bra dag, tjoohoooo!

Kollade på Wallander - Tjuven igår, den gick på TV:n. Riktigt bra film tyckte jag. Gillar svenska filmer, hoppas det kommer mer Johan Falk filmer.

Nu ska jag läsa lite bloggar och kolla facebook.

CY

6-års trots

Vilken härlig trots Kevin är i måste jag säga, Vad man än säger så säger han emot, som när t.ex Johan sa till Kevin tidigare att han skulle plocka upp legobitarna på vardagsrums golvet. Då får Johan till svars -Då får DU städa mitt rum. Goa unge.
Eller när man ber han att städa sitt rum, -SEN. Typisk kill-svar tror jag SEN.


Hade ingen lust alls med att städa ut julen idag eller rättare sagt ork.
Imorgon kanske... Sen...

Måndag i morgon, ny vecka nytt år nya tag. På torsdag börjar skolan igen, skönt att komma tillbaka till rutinerna

Teletubbies

Ajajaj min hals, jag blir juh konstant förkyld inget kul!
Barnen är oxå påväg att bli förkyld tror jag, för igår kväll så somna inte Kevin förrens 22.30. Han hosta och sa att han inte mådde så bra. Douglas hosta några gånger i sömnen, när jag skulle lägga mig börja han små gnälla i sömnen. Så fort jag la huvudet ner på kudden efter att ha kollat han så börjades det igen. Efter en halv timme gav jag upp och gav han en alvedon, efter 20 minuter var det tyst.

Jag funderar på att slänga ut den barrande granen idag och säga adjö till tomtarna, har börjat tröttna på julen. Nu är det över.

Just nu så tittar jag på Teletubbies, funderar på om det är människor i dräkterna eller om det är animerat?
Hmm sikka funderingar man har. Men vad varmt att springa runt i dem dräkterna.


Kulhult

Det var juh ingen stor succé i pulkabacken, Kevin tröttna på en gång, för det första ville han inte åka pulka/Bob han ville leka i snön ist. Sen så frös han, jag tog med han in och tinade upp han lite med varm oboy. Men gnället kom igen, sen blev Jonas frusen och ville hem. Den som var mest nöjd var lille Douglas, han strunta i att han dök ner i snön några gånger. Vi var där i knappt 2 timmar, men då han vi även med att grilla.

Kevin o Jonas väntar på vad backarna har att erbjudna...

Douglas säger inte så  mycket, hänger bara med så glatt...

Upp för Källebacken, upp för Källebacken har jag min vän...

Mat smakar bäst ute...
Eller hur älskling?


Nu ikväll så händer det inte så mycket, kura ner sig i soffan under den varma filten och titta på Robinson.
Man blir slö efter ha varit ute.



Pulka och snö:)

Douglas somna om klockan 7 och vi sov ända till 9.30. Nu är vi på väg till kulhult, pulka och grillning står på schemat, tillsammans med Irene och Martin och barnen. Det var länge sen jag var där, säkert 15 år sen. Hörs senare.

Onödigt vetande

Godmorgon!
Douglas vakna 4.45, Ja-aa 4.45. La han då bredvid mig i sängen, men han vägra att somna om. Efter att han hade nypt i min näsa, petat på mina ögon osv i 20 minuter så blev jag pigg, men Johan han vakna inte av när han spela trummor på hans rygg. Då sover man hårt.

Annat som jag har gjort (onödigt vetande) 2009:
Bytt minst 1460 blöjor
Gjort iordning minst 730 välling flaskor
Har hört ordet Mamma minst 7300 gånger
Har säkert druckit 800 kaffekoppar



Nyårsafton

Året avslutades med goda vänner. Martin, Irene och barnen samt Johans bror.
Vi åt fransyska med potatisgratäng. Sköt i väg fyrverkerier, spela buzz och skåla in det nya året med bubbel.
En lyckad kväll för både stora och små.
Tyvärr kan jag inte ge några bilder, för min kamera är på lagning och irene glömde sin.

Året som har gått

Det har varit ett roligt år, mycket som har hänt. Följt Douglas utveckling har nog varit det mest intressanta.

Början på året så började vi umgås med Hanna och Martin med familj. Först i Maj så åkte vi till Falkenberg/Ullared en lång weekend utan barn, det var mycket skratt, festande, shopping och "deep-talks" haha Sen på midsommar åkte vi dit med barnen.



Den stora händelsen som hände sommaren -09 Var ju såklart att jag blev moster åt sockersöta Miranda.

Den 3 Augusti hade jag panik här hemma, jag hade då inte långt kvar på min mamma ledighet och ville inte tillbaka till handikappsomsorgen, villetesta något nytt efter 8 år.
Jag kände att jag ville jobba med barn eller ungdomar som inte har det så lätt, ringde runt den dagen då på olika behandlingsassistents utbildningar, alla var fulla. Fritidsledare hmmm? hade hört att det var en bra grund till sånt arbete... Ringde först Varas folkhögsskola, men samma svar där, Axevalla var då mitt sista alternativ.
Dem hade precis fått en avhoppare. Tisdagen den 4 augusti ringer dem och berättar att jag kom in med start den En salig blandning av goa människor i klassen och framförallt My.

Och så börja juh Kevin skolan med, mammas store kille.


En annan sak som var speciellt med året var juh att darling fyllde 25 år och med det ville jag ge han något speciellt som han sent skulle glömma. En överrasknings fest som blev lyckad:)


Våran förlovningsdag 9/9-09


Min första utlandsemester var i början på Oktober, helt underbart. Bara jag och Johan. Sol, bad och en avkopplad vecka.



Det är lite vad som har hänt under mitt år 2009.
Undra vad som händer nästa år? Blir vi en riktig VVV-familj? (Villa Volvo Vovve)




Gott nytt år!!!




RSS 2.0